Dalai Lama: 6 moduri de a te proteja de vampirii energetici

Toți suntem țesuți din energie. Ea ne permite să obținem rezultatele dorite, să ne îmbunătățim viața, să ne dezvoltăm lumea interioară. Prin urmare, este atât de vital să putem avea grijă de ea, reînnoind rezervele în fiecare zi. Doar așa putem deveni cea mai bună versiune a noastră.

Având în vedere influența pe care o are energia asupra noastră, Dalai Lama identifică 6 categorii de vampiri energetici. Știind despre ei putem evita experiențele care împiedică utilizarea energiei la maximum.

1. Acceptați prezentul

Trăim vremuri în care pierdem din vedere puterea prezentului, bucurându-ne de planificarea viitorului și nu apreciem suficient ceea ce deja avem.

Această stare ne face să negăm situațiile negative, deoarece nu suntem în stare să admitem că nu le putem schimba. Acceptând ceea ce nu poate fi schimbat, avem șansa să schimbăm planul, făcându-ne mai deschiși la noi oportunități.

2. Odihniți-vă când aveți nevoie. 

Capacitatea de a accepta timpul fără a deveni sclavul său – aceasta este adevărata forță a omului.

Este foarte important să știm când să ne oprim și când să acționăm. Dacă nu există o astfel de înțelegere, atunci nu ne prețuim viața și pe noi înșine.  Deschidem ușa anxietății, tristeții și depresiei, care ne împiedică să devenim o versiune mai bună a noastră.

”Permiteți-vă să vă odihniți atunci când aveți nevoie și acționați atunci când există o astfel de oportunitate”, – Dalai Lama.

3. Înconjurați-vă de oamenii potriviți

Vorbind despre oamenii potriviți, ne referim la cei care fac parte din noi înșine, cărora le suntem dedicați și de la care nu cerem nimic în schimb. Oameni care ne motivează să ne simțim vii și liberi de a fi noi înșine.

„Scapă de cei care vin mereu la tine cu plângeri, probleme, povești dezastruoase, cu temerile și criticile față de ceilalți. Dacă cineva caută o barcă în care să-și arunce gunoiul, încearcă să nu reacționezi la un astfel de om.” –  Dalai Lama.

4. Aveți grijă de sănătate.

Sănătatea – este un fundament, fiabilitatea căruia vorbește despre cât de bine ne gestionăm viața.

„Sănătatea trebuie să fie o prioritate. Fără un corp care lucrează la limita capacităților, nu poți realiza mare lucru. Faceți pauze.” – Dalai Lama.

5. Învățați să iertați.

Conștientizarea emoțiilor negative, cum ar fi durerea, mânia, resentimentele și setea de răzbunare, înțelegerea scopului acestora și abilitatea de a ierta poate îmbunătăți viața omului.

„Iartă și eliberează situația care te face să suferi. Întotdeauna poți decide să lași durerea amintirilor în trecut.” – Dalai Lama.

6. Respectați-vă promisiunile

Făcând o promisiune, oferim celeilalte persoane o bucată din inima noastră. Încrederea se bazează pe iubirea celor din jur și iubirea noastră de sine.

Dacă ți-ai încălcat promisiunea, întreabă-te despre motiv. Ai întotdeauna dreptul să-ți schimbi punctul de vedere, să-ți ceri scuze, să compensezi daunele, să oferi o alternativă la promisiunea neîndeplinită. Important este ca acest lucru nu devină un obicei. Și cel mai simplu mod de a evita ceea ce nu vrei să faci – este să renunți la asta de la început.

„Spiritualitatea se formează din sentimentele noastre și atitudinea față de alți oameni.” – Dalai Lama.