„Fericirea este în noi” – 20 de lecții ale filozofiei optimismului.

Toți alergăm după fericire, dar niciun om nu poate spune cu siguranță cum arată. Poate de aceea mulți nu devin niciodată fericiți. Sau poate că nu își dau seama de asta?

Aceste 20 de lecții ale filozofiei optimismului te vor ajuta să înțelegi că fericirea este lângă tine, iar în momentele dificile ale vieții Universul neapărat îți oferă ajutorul.

1. Fericirea este în noi.

Adevărata fericire este în armonia cu lumea înconjurătoare, în dragoste, în absența agitației și în urmărirea visului. Iar bogăția și puterea nu creează decât iluzia fericirii, care în orice moment se poate prăbuși. Conștientizează asta și vei trăi mai ușor.

2. Fii recunoscător pentru tot.

Viața este un dar neprețuit. Și tot ce ne trimit forțele cerești, fie că sunt momente de fericire sau momente de tristețe, trebuie primite cu recunoștință. Desigur, nu este ușor să înveți să-i mulțumești Universului pentru durerea provocată. Dar acceptând acest lucru, vei simți adevărata fericire.

3. Schimbă-ți percepția.

Furia și ura ne distrug viețile și ne fac nefericiți. Este mult mai ușor să-ți schimbi percepțiile și să înveți să privești problemele din alt unghi. Găsește un bob pozitiv în momentele negative și atunci viața va deveni mult mai ușoară.

4. Nu poți fi bun pentru toți

Încercând să-i faci pe cei din jurul tău fericiți, vei fi nevoit să minți, să te prefaci și să-ți trădezi principiile. Te vei pierde în această cursă și cineva oricum te va considera nerecunoscător. Deci, poate este mai bine să rămâi neînțeles pentru ceilalți, dar să fii sincer cu tine?

5. Lumea care ne înconjoară este o oglindă.

Toate acțiunile și trăsăturile de caracter care ne plac la alți oameni – sunt o reflexie a ceea ce iubim în noi înșine. Și tot ceea ce ne întristează în ceilalți este nemulțumirea noastră față de noi înșine. Găsește aceste momente în tine și încearcă să le corectezi.

6. Oamenii din viața noastră nu apar la întâmplare

Fiecare persoană pe care o întâlnim într-o anumită etapă a vieții, vine cu un obiectiv specific. Poate că vrea să ne învețe ceva sau să ne amintească de ceva foarte important. În orice caz, apariția sa în viața noastră poartă o anumită valoare care trebuie recunoscută.

7. Universul nu te va părăsi – crezi în asta.

Universul ne urmărește și, în perioadele dificile, cu siguranță ne va oferi sprijinul. Poate că îți va trimite o întâlnire cu o persoană care te va ajuta să-ți rezolvi problemele. Forțele cerești au mii de moduri de a le rezolva. Doar trebuie să ai încredere în Univers și totul va fi în regulă.

8. Nu mai pune totul la inimă

Recunoaște, de câte ori ți-ai făcut griji pentru ceva, dar în final totul s-a încheiat bine? Și dacă rezultatul nu a fost atât de bun, dacă nu poți schimba nimic, oare merită să-ți faci griji?

9. Natura – este un adevărat medic

Plimbările în natură – sunt un mijloc uimitor de vindecare. Astfel îți relaxezi sufletul, scapi de negativitate, îți restabilești puterea și îți îmbunătățești starea de spirit.

10. Ești unic 

Serios! Amintește-ți că pe Pământ nu există un alt om ca tine. Apreciază ce ai și bucură-te de fiecare zi petrecută pe Pământ. Nu vei mai avea o astfel de viață!

11. Poți obține tot ce îți dorești!

Doar crezi în asta și acționează pentru a-ți atinge obiectivul. Vei fi surprins să vezi că Universul este asistentul tău de încredere în această aventură. Cu sprijinul lui poți atinge înălțimi incredibile!

12. Cu cât oferi mai mult, cu atât obții mai mult

Împarte ceea ce ai. Bani, gânduri inteligente, talent, căldură. Universul te va răsplăti pentru generozitatea ta.

13. Menține echilibrul în orice.

Nu te goli. Dar nu atrage mai mult decât ai nevoie. În viața ta totul ar trebui să fie cu moderație – asta este regula principală a unei vieți armonioase.

14. Apreciază-ți timpul

Nu mai pierde timpul. Aceasta este cea mai valoroasă resursă oferită de Univers, de aceea folosește-o cu înțelepciune, cu beneficii maxime pentru tine.

15. Depășește-ți fricile

Viața este o luptă, inclusiv cu propriile frici. Și dacă ești hotărât să devii mai bun, să obții armonia și să faci următorul pas în dezvoltarea ta – depășește-ți fricile!

16. Ai grijă de sănătate.

Corpul nostru este un mijloc de transport capabil să ne ducă spre visurile noastre. Nu vei putea ajunge departe cu un transport defect și vei suferi pe drum, așa că ai grijă de sănătatea ta pentru a simți bucuria vieții până în ultimele zile!

17. Trăiește în prezent.

Trăiește aici și acum. Bucură-te de fiecare minut! Învață să simți fericirea în acest moment și vei deveni cea mai fericită persoană de pe Pământ!

18. Urmărește-ți visul

Dacă ai un vis, nu-ți fie teamă să renunți la tot ce ai de dragul realizării acestuia! Mulți ani mai târziu, îți vei mulțumi că ai fost determinat.

19. Ești propriul tău guru

Ascultă sfaturile oamenilor înțelepți, dar ia întotdeauna propriile decizii! Învățând să-ți asumi responsabilitatea pentru deciziile și acțiunile tale, vei simți armonie, ceea ce înseamnă că vei simți fericirea.

20. Fiecare om are propria fericire.

Fericirea are multe fețe. Unul are nevoie de bogăție pentru fericire, altul de o casă frumoasă, al treilea – de un obiectiv în viață, iar al patrulea are nevoie de persoana iubită alături. Tu ești creatorul fericirii tale și ai dreptul să alegi ceea ce vrei să primești de la viață!