Psihosomatica părului gri: cum încărunțim și ce semnifică apariția părului gri.

Oamenii încărunțesc la diferite vârste. Acest proces poate fi treptat sau poate fi destul de brusc. Există mai multe motive, de la predispoziția genetică la lipsa anumitor vitamine și minerale. Un anumit stil de viață, de asemenea, poate accelera procesul de îmbătrânire.

Cum încărunțim

Corpul nostru este capabil să dezactiveze anumite funcții, cum ar fi creșterea atunci când atingem un anumit maxim. Datorită acestui fapt, nu creștem prea înalți, iar pielea noastră nu explodează. La fel se întâmplă și cu lungimea părului pe diferite părți ale corpului.

Părul înălbește din interior datorită blocării producției de melanină. Acest proces natural în organism este asociat atât cu mediul extern, cât și cu starea internă. Părul nostru devine gri datorită motivelor menționate mai sus, precum și a ceasului biologic și a conștientizării spirituale.

Psihosomatica părului gri

Atunci când părul devine gri, el își schimbă structura. Atât timp cât părul își menține culoarea, omul își trăiește viața. Dar imediat ce apare firele gri, el începe să rezoneze cu alte persoane. Cu alte cuvinte, devenim parte a unei rețele de informații mai mari.

1. Omul trece la un nou nivel de conștientizare. 

Încărunțirea părului poate însemna că, înțelegerea despre existența noastră pe Pământ suferă anumite schimbări. Nu neapărat este o schimbare majoră, ci mai degrabă o creștere treptată.

S-ar putea să nu fii conștient de acest lucru și ți se poate părea că nu te-ai  schimbat deloc, dar corpul și spiritul tău consideră altceva.

2. Parul gri – îți amintește prin ce ai trecut.

Oricât de mult încercăm să nu ne gândim la asta, timpul nostru pe pământ este limitat, iar părul gri este o amintire în plus a acestui lucru.

Cu toate acestea, părul gri ne amintește nu numai despre moarte, ci și servește ca o consolare și o amintire a întregii experiențe pe care am avut-o și pe care am trăit-o cu demnitate.

3. Ai început să dai mai mult decât să primești.

Probabil ai observat că oamenii în vârstă tind să dea mai mult decât primesc. Împărtășesc sfaturi, mâncare și căldură atât cu generația tânără, cât și cu persoanele de vârsta lor.

Apariția părului gri se poate datora și faptului că omul și-a depășit o parte din impulsurile egoiste și conștientizează că a oferi – este la fel de important precum a primi.

4. Îți amintește că timpul pe pământ  este limitat.  

Dacă nu ai făcut niciodată ceea ce ți-ai dorit sau nu ți-ai urmat visul care trăia în inima ta, acum este timpul să te gândești și să acționezi. Suntem în această lume pentru o perioadă limitată de timp, deci îndoiala, ezitarea și așteptarea nu ne aduc beneficii.

Părul gri –  este o amintire spirituală că ceasul interior ticăie și îți spune să faci ceea ce ți-ai dorit întotdeauna, pentru că în curând vei trece la un alt capitol din viața ta.

5. Există ceea ce poți controla și ceea ce nu poți controla

Faptul că ești încă aici, spune că ai reușit să treci prin multe. Când apare părul gri, reamintește-ți că există lucruri pe care le poți controla – (pe tine, stilul tău de viață, alegerile tale) și există lucruri pe care nu le poți controla.

Modificările corpului tău – sunt ceva ce poți influența, dar nu în măsura în care crezi. Nu te concentra pe un singur lucru, există și alte lucruri pe care le poți schimba.

6. Te pregătești pentru o nouă etapă a vieții tale. 

Părul gri înseamnă, de asemenea, că ai atins o anumită vârstă și ai trăit destul de mult, iar acum ești pregătit pentru o nouă etapă.

Se referă atât la schimbări minore, de exemplu, educația tinerei generații, grija pentru ceilalți, cât și mai importante, care vor necesita o transformare semnificativă din partea ta.

Semnificația apariției părului gri depinde și de circumstanțele din viața ta, împreună cu factorii externi și interni care îți afectează corpul și psihicul. Poți privi asta ca pe o amintire a mortalității sau ca un semn al unei vieți bine trăite.

Cel mai important lucru este să nu uiți să trăiești aici și acum și să nu te concentrezi asupra fricilor tale.