Aceste 5 lucruri din garderoba ta vorbesc despre lipsa iubirii de sine.

Lucrul cel mai greu de înțeles în viață este – iubirea de sine. Milioane de femei își iubesc cu pricepere bărbații, copiii, prietenii, rudele, pisicile sau câinii. Dar nu și pe sine. Preferă să economisească și să aibă cerințe mari, când vine vorba de propria persoană.

Analizând garderoba unei femei, poți găsi în ea indici care vorbesc despre lipsa iubirii de sine.

1. Lenjeria de corp

De obicei, femeile își cumpără lenjerie de corp frumoasă atunci când în viața lor apare un bărbat. Dacă nu există un bărbat potrivit la orizont, femeile care nu se iubesc – poartă ani buni lenjerie din bumbac deja uzată. Nu am nimic împotriva lenjeriei din bumbac, ea este comodă și benefică pentru sănătate. Dar există o diferență mare între lenjeria din bumbac frumoasă și chiloții care și-au sărbătorit a cincea aniversare.

Încercați să purtați lenjerie frumoasă nu pentru cineva, ci pentru voi și veți vedea cum nivelul respectului de sine crește.

2. Falsurile

Procurând un fals pentru a-l demonstra ca fiind original sau „de ce să plătesc mai mult?” – aceasta este o manifestare a lipsei iubirii de sine.

Oricât de mult nu ți-ar plăcea să te consolezi cu idea, există o diferență mare geanta originală și cea falsă.

Dar mai sunt și excepții de la regulă. Unele femei nici nu știu că în garderoba lor există falsuri. În opinia mea, este scuzabil. Nimeni nu este obligat să cunoască totul, inclusiv toți designerii de modă. Cineva poartă o geantă Michael Kors falsă, considerând că are o geantă obișnuită, comodă și se simte fericită.

3. Lipsa îmbrăcămintei de culori deschise

Cineva iubește stilul total black, cineva nu este sigură că i se potrivesc culorile deschise. Dar lipsa completă a acestor haine pe motiv că ”sunt greu de întreținut”, ”nu sunt practice”, ”neapărat voi păta acest tricou alb” – este, de fapt lipsa dorinței de a avea grijă de tine. Și acolo unde există un compromis cu privire la timpul petrecut pentru tine, există probleme cu iubirea de sine. Femeia care se iubește găsește timp și forțe.

4. Haine din stofe sintetice

Da, acum este destul de dificil să găsești haine din stofe bune și naturale. Însă garderoba plină cu haine din stofe sintetice vorbește despre lipsa iubirii de sine. Dacă în garderobă există o mulțime de lucruri ieftine, atunci nu e vorba de bani, pentru că aceeași sumă putea fi cheltuită pentru 3-4 lucruri de calitate. De ce nu cumperi? Deoarece psihologic nu îți permiți să cheltui câteva mii pentru o singură haină.

5. Lucrurile incomode

În special încălțămintea. Oare o femeie care se iubește va purta ceva incomod? Niciodată. Ea va trăi astfel încât să-i fie comod ei în primul rând.

De ce purtăm lucruri incomode? Deoarece percepem frumusețea ca pe ceva dureros și complicat. Pentru femeia care se iubește, frumusețea este la fel de naturală ca soarele vara și zăpada iarna. Pentru femeia care nu se iubește, frumusețea este o muncă grea. Ea nici nu se gândește că ar putea arăta elegant, dar în același timp să se simtă confortabil. Prin urmare, nu caută altceva.