5 obiceiuri preferate ale unui om nesigur. Verifică dacă le ai și scapă de ele!

Ce obiceiuri are o persoană cu complexe?

Haideți să înțelegem.

1. Își permite numai lucruri ieftine.

Să-ți umpli casa cu plastic chinezesc, care, „va omorî orice interior”, nu merită. Nimeni nu spune că ar trebui să cumperi produse scumpe de la mărci de top. Cu toate acestea, vă recomand să alegeți produsele CONȘTIENT.

Nu vă obișnuiți cu clasa a doua. Dacă omul crede că nu merită lucruri bune, el nu va putea atinge înălțimi în viață.

2. Alege literatură și filme depresive

Se deprimă în mod deliberat – asta face o persoană cu minte nevrotică. După cum spunea un psiholog celebru: “O persoană sănătoasă suferă și ea, dar de evenimente reale. Un nevrotic suferă de evenimente fictive”.

Nevroticii – din copilărie sunt obișnuiți să sufere și toată viața lor adultă caută aceste suferințe. Încep relații nesănătoase în mod deliberat, suferă din cauza partenerului, a unor probleme inventate.

3. Omul nesigur este predispus la impulsivitate excesivă

O persoană nesigură imediat reacționează din orice motiv lipsit de importanță. Pentru că nu este sigur de sine. Acesta este motivul pentru care imediat se supără sau devine agresiv.

4. Acumulează gunoi în casă

Acest obicei de parcă ar vorbi despre respectul de sine: “Niciodată nu-mi voi putea permite lucrul de care am nevoie. Tocmai de aceea acumulez în cămară sau pe balcon piese de schimb ale unor articole inexistente.”

Cine are acest obicei, începeți cu aruncarea grămezii de reviste din anul 2000 pe care nu le-ați citit niciodată, șosetele fără pereche și cutiile de vopsea care s-au uscat în 1997.

5. Utilizează comportamente ineficiente

Manipulările „din cauza slăbiciunii” – sunt specifice omului nesigur. El nu este capabil să rezolve direct problema, dar folosește diverse abordări ”înfloritoare”.

“Dacă nu încetezi, voi pleca!” – astfel de manipulări nu provoacă sentimente pozitive și respect față de adversar.

Dacă o persoană te acuză că „întârzii permanent”, răspunde-i: „Am întârziat doar astăzi”. Nu lăsa pe nimeni să-ți pună etichete.