Renunță la perfecționism și procrastinare. Acționează imperfect.

Tinzi mereu spre un rezultat perfect? Vrei să iei întotdeauna cele mai bune decizii? Amâni să faci ceva, pentru că îți este teamă că vei face lucrurile imperfect? Nu poți face o alegere și studiezi în detaliu tot felul de opțiuni? Refuzi să faci ceva dacă nu reușești din prima? Crezi că totul trebuie să fie perfect, altfel nicicum?

Dacă răspunzi „da” la majoritatea întrebărilor, cred că ești o persoană predispusă la anxietate și îngrijorare severă.

Probabil că, în mintea ta există o imagine perfectă despre cum ar trebui să fie lucrurile. Silueta, munca, partenerul de viață, proiectele, cariera, sportul, sănătatea etc. În baza acestui ideal, încerci să te adaptezi, să-ți adaptezi întreaga viață.

Idealul este atât de luminos și de neatins, încât realitatea își pierde strălucirea în fața lui. Dar nu renunți. Și încerci să te apropii tot mai mult de el.

Pentru a face acest lucru, analizezi mult și te pregătești o perioadă lungă de timp. Nu poți începe ceva până când nu ești sigur(ă ) că vei face asta ideal, fără greșeli.

Alegi dintre toate opțiunile posibile, cheltuind timp și efort în acest sens. Compari aceste opțiuni între ele. Și totuși nu poți alege.

Încerci să analizezi fiecare detaliu și să prevezi totul.

Îți cauți un partener, dar, desigur, nimeni nu se poate compara cu idealul din mintea ta. 

Încerci să faci sport, fitness, yoga, dar după primele lecții înțelegi că nu faci lucrurile perfect și renunți.

Nu poți fi de acord cu mai puțin decât cu idealul imaginar. Toate acestea te deranjează foarte mult. Nu găsești soluția perfectă. Anxietatea se intensifică.

Gândește-te. Există ceva perfect și impecabil în lumea noastră? Există soluții și alegeri perfecte?

Orice dezvoltare presupune încercări și greșeli, precum și mișcare cu pași mici. Și acești pași nu pot fi ideali.

Succesul se formează din pași mici. Orice învățare presupune greșeli. Orice alegere și orice decizie vor avea atât părți pozitive, cât și negative. 

Nu tinde spre ideal, pentru că acesta exista doar în mintea ta. Făcând lucrurile imperfect, alegând soluții imperfecte, nu ești de acord cu mai puțin. Nu pierzi.

Fă lucrurile destul de bine, alege binele din imperfect.

Toate acestea îți vor economisi timp și efort, îți vei menține sănătatea psihologică și vei scăpa de anxietate și îngrijorare.