5 motive pentru care bărbatul înșală, dar nu pleacă din familie.

Arată ca un cuplu care nu are probleme speciale, dar se dovedește că el o înșală … O poveste familiară, nu? Astfel de povești, de obicei, se termină în două moduri: urmează divorțul sau bărbatul rămâne în familie.

De ce înșală, dar rămâne în familie?

1. Casa este în continuare cel mai bun loc în care vrea să fie. 

Partenera are grijă de el, cina este mereu gata, hainele – în ordine, el este sigur de devotamentul ei. Când se întoarce acasă, atmosfera în continuare îi place.

Aventura amoroasă – este doar pentru a se distra și nu motivul schimbărilor dramatice din viața lui. Chiar dacă nu există dragoste între el și soția sa și a rămas doar prietenie și respect, el decide să rămână în „zona de confort”.

2. Are nevoie de ”odihnă”.

Unii bărbați care își înșală partenerele au, de fapt, o relație bună cu ele. Mediul familial este favorabil, ambele părți au responsabilități. „Trădătorul” nu caută o modalitate de a părăsi această relație – el are nevoie doar de o „pauză” scurtă.

3. Se caută pe sine, dar fără succes

Există povești despre bărbați care își înșală partenerele și astfel de episoade se repetă. De ce ar face acest lucru, dacă există înțelegere reciprocă, dacă nu vor să-și părăsească familia?

Unii dintre ei sunt nemulțumiți de sine. Nu se simt compleți ca bărbați, iar infidelitatea le îmbunătățește cumva stima de sine. Există și cei care, în fața unei situații problematice, găsesc „salvarea” în infidelitate.

4. Își iubește soția

Cum poți să iubești și să înșeli? Probabil că orice femeie și-a pus această întrebare.

Cu toate acestea, există bărbați care, având sentimente puternice pentru partenerele lor, înșală, dar acceptă acest act de înșelăciune ca un fetiș.

5. Nu are curaj să creeze o familie cu alta

Există bărbați care au trăit cu soțiile lor mulți ani, au fost parteneri exemplari, dar deodată au întâlnit o femeie cu care au înșelat și în care și-au găsit sufletul pereche.

Acest sentiment nou și puternic poate împinge bărbatul să se despartă de fosta parteneră, pentru a crea o familie nouă. Dar nu toți bărbații își încheie relația de lungă durată. Unii se tem de un nou început.