Iată cum se comportă oamenii inteligenți atunci când interacționează cu oamenii negativi

Te poți numi o persoană inteligentă? Știi exact unde ți se șterg granițele? Știi ce să faci pentru a nu rămâne blocat în capcana negativității celorlalți? Tot ce ai nevoie este să reacționezi rapid și corect la persoanele toxice.

Iată cum se comportă oamenii inteligenți cu personalitățile toxice.

1. Sunt atenți 

Un om inteligent întotdeauna își alege în mod conștient mediul și știe exact cum să lupte cu comportamentului toxic. El va încerca să evite întâlnirea cu oamenii negativi și va fi prudent cu cei cu care contactează.

2. Iartă, dar nu uită

O persoană inteligentă nu va ține supărarea pe cel care l-a ofensat, dar nu va uita ce s-a întâmplat.

„Mă vei minți o dată – să-ți fie rușine ție. Mă vei minți de două ori – să-mi fie rușine mie.” O persoană inteligentă nu va face același greșeală de două ori.

3. Sunt rezistenți.

Omul inteligent nu este doar inteligent, dar și rezistent. Știe că nimeni nu-l poate abate din drumul ales. Negativismul altor oameni nu-i poate zdruncina determinarea și nicio otravă nu-i poate slăbi spiritul.

4. Își conturează clar limitele personale.

Omul inteligent își delimitează clar limitele, nepermițându-i negativismului să pătrundă în spațiul său. Când vine vorba de persoanele toxice, el știe unde să tragă linia.

5. Își economisesc energia

O persoană inteligentă nu-și cheltuie energia cu personalități otrăvitoare, ci o investește în eforturi utile. Înțelege că a lupta și a te certa cu oamenii negativi – înseamnă să nu te respecți. Prin urmare, evită în mod conștient acest lucru.

6. Își economisesc timpul

Dacă are ocazia să evite comunicarea cu persoane toxice, o folosește întotdeauna. Omul inteligent nu are timp pentru lucruri care nu-i aduc nimic util în viață. Nu vrea să-și piardă timpul nici măcar gândindu-se la cauzele acestei toxicități.

7. O ușă închisă poate arăta alte căi.

Oamenii deștepți întotdeauna cunosc și utilizează un truc care le ușurează soluționarea problemei cu care se confruntă. Poate fi orice – o mantră, un motto, o melodie, un plan. Vor face ceva simplu, dar magic și vor lăsa persoana negativă nedumerită.