Iată cum crești un bărbat adevărat. 17 sfaturi importante pentru toate mamele de băieți.

Creșterea băieților – este o muncă delicată. Fiecare mamă are rețeta sa de creștere a fiilor. Însă există principii comune, cu care orice mamă rezonabilă și practică va fi de acord.

O combinație armonioasă de afecțiune și severitate, stabilirea contactului emoțional, disponibilitatea de a-i oferi ajutor, înțelegerea lumii interioare a băiatului. Da, să fii mamă de băiat – este o misiune onorabilă, dificilă, dar atât de fericită.

17 sfaturi importante în educația băieților:

1. Lasă-l să strice lucrurile. Nu merită să faci o tragedie din cauza unui tricou rupt sau că și-a murdărit hainele cu vopsea. Băiatul învață lumea prin toate mijloacele de care dispune. El trebuie să sară, să alerge, să se urce pe garduri, să meargă cu bicicleta. Odată cu vârsta, lucrurile treptat vor deveni mai calme.

2. Oferă-i posibilitatea să-și elibereze energia. Lasă-l să facă sport, să crească un câine sau să învețe să cânte la un instrument muzical. Fii pregătită pentru faptul că băieții sunt creaturi neliniștite și zgomotoase.

3. Băiatul trebuie să știe să ofere ajutor. Iar acest ajutor se realizează fără constrângere. Lasă băiatul să se simtă un bărbat mic.

4. Când întreabă: „De ce?”, este important să-i răspunzi, nu să-l eviți. În acest moment ești principala lui sursă de informații.

5. Este important să-i înțelegi interesele. Află toate detaliile despre pasiunile lui ( box, sport, jocul de pe tabletă). Participă în viața lui, nu te îndepărta.

6. Plimbați-vă împreună. Plimbarea deschide oportunități pentru conversații intime, consolidând contactul. În plus, este benefică pentru sănătate.

7. Apreciază-i realizările, chiar și cele mai nesemnificative. Aprobarea și sprijinul tău vor servi drept stimulent pentru realizări noi și îi vor oferi încredere în forțele proprii.

8. Învață-l să aibă grijă de sine. Acest lucru îi va fi de folos în viitor, indiferent ce viitor va avea.

9. Citiți împreună. Lectura este poate cel mai util obicei pe care îl poate avea o persoană. Iar lectura comună este dezvoltarea băiatului, timpul petrecut interesant și contactul emoțional cu copilul.

10. Caută modele de rol, autorități. Povestește-i despre marile personalități. Acestea îi vor servi drept drept sursă de inspirație și imitație.

11. Învață-l bunele maniere: să spună „mulțumesc”, „te rog”, să ofere locul în transportul public, să nu lase gunoi, să nu întrerupă oamenii când vorbesc etc. Acest lucru îi va oferi posibilitatea să crească un bărbat educat.

12. Explică-i că manifestarea slăbiciunii nu este o rușine. Puterea caracterului și a mușchilor este alimentată de o munca zilnică grea. Prin urmare, el încă are timp să devină cu adevărat puternic.

13. Tata ar trebui să-l învețe lucrurile cheie. Nu-ți îndepărta soțul de la procesul de educație. Există lucruri pe care numai el le poate explica și insufla fiului său. Comunicarea masculină este extrem de importantă pentru băiat.

14. Învață-l că manifestarea afecțiunii nu este o rușine. Băieții tineri se jenează când mama îi sărută și ii îmbrățișează. Explică-i că manifestarea tandreței este un lucru firesc.

15. Nu uita că emoțiile băieților sunt mai profunde decât par la prima vedere. Ei le ascund. Unii – din cauza timidității naturale, alții – considerând că emoțiile sunt o slăbiciune a fetelor.

16. Viața unui băiat este mereu o competiție. Cine aleargă mai repede la școală, cine are o bicicletă „mai cool”, cine are mușchi mai dezvoltați, etc. Dorința de concurență este inerentă naturii masculine.

17. Reține: discursul său nu este perfect. Un vocabular obscur, cu înjurături (oh doamne) – asta se numește „a încerca viața la gust”. Băiatul cunoaște lumea din jurul său și în acest fel. Nu merită să-l pedepsești pentru o înjurătură care a izbucnit din neatenție. Cu cât îi interzici mai mult, cu atât va utiliza mai des aceste cuvinte.