Iubește-ți fiica! Iată cât de importantă este prezența tatălui în viața fiicei.

Tatăl este o figură foarte importantă și semnificativă în viața fiecărui copil, atât pentru fată, cât și pentru băiat. Dar manifestarea sa trebuie să fie diferită.

Tatăl, cu siguranță oferă sentimentul de sprijin. Când vorbim de tata – întotdeauna ne gândim la stabilitate, constanță. Nu doar la venitul stabil și la bunăstarea financiară a familiei. Ci la stabilitate în manifestarea emoțiilor, succesiunea acțiunilor, încredere și forță, voința de a învinge și determinare.

Toate acestea sunt despre manifestarea masculină pe care doar tata le poate oferi copiilor, spre deosebire de emoționalitatea feminină, inconstanța și ușurința, blândețea, inspirația și creativitatea.

Sarcina tatălui este să-și învețe fiul că va face față oricăror sarcini, că este puternic. Pentru aceasta el prin exemplul propriu trebuie să-i arate cum se face acest lucru, să cultive în el calitățile necesare, încurajându-l și ajutându-l să facă față dificultăților, oferindu-i libertatea necesară pentru a-și dezlănțui potențialul, combinând în mod competent aprobarea și critica.

Sarcina tatălui este să-și învețe fata că este iubită, că este cea mai frumoasă. Și pentru asta, el trebuie să-i admire frumusețea și să o iubească necondiționat, să nu o jignească niciodată și să nu o pedepsească. Să-i arate că nimeni în viață nu va îndrăzni să o jignească, niciun bărbat, niciun băiat, că el o va iubi și o va proteja, că va fi mereu de partea ei, chiar dacă greșește.

Sarcina lui este să o lase să-și simtă valoarea, să-i ofere prezența fizică în situații dificile, să fie lângă ea la primul apel. În caz contrar, ea nu-l va crede. Și atunci îi va fi teamă de bărbați.

Când va simți iubirea și sprijinul său necondiționat, ea nu va fi nevoită să câștige dragostea, intrând într-o relație co-dependentă, nu va manipulată și nici ea nu va manipula. Nu va trebui să ajungă în vârful scării profesionale pentru a merita iubirea.

Atunci, fetița adultă se va putea realiza ca femeie.

Atunci, cu ușurință și bucurie va face tot ceea ce-i place cu adevărat.

Atunci se va putea urca ușor pe scara profesională.

Atunci va putea accepta de la viață toată abundența ei.

Atunci nu va trebui să-și cheltuie timpul și banii pentru psihoterapie.

Atunci, ea se va simți iubită și va putea iubi, va fi fericită și va putea crea o familie fericită.

Iubiți-vă fiicele!