Găsește curaj sa pleci, dacă nu-ți dă motive să rămâi.

Paulo Coelho scria că „dacă ai curajul să spui ”adio”, viața neapărat te va răsplăti cu un nou „salut”.

Acest gând mi-a venit în minte atunci când mă gândeam la viața mea și simțeam o goliciune imensă în interior. Mă simțeam atât de rău, încât nu mai speram să văd lumina la capătul tunelului.

Am încercat să aflu de ce mă țin cu atâta forță de iubirea care mă face nefericită. Voiam cu disperare ca omul de lângă mine să se schimbe, pentru ca să răsară soarele din nou și să se împrăștie norii…

Adevărul era că mă temeam să-l eliberez. Mă înspăimânta ideea că nu voi mai întâlni niciodată pe cineva ca el. Mă mințeam singură că ne leagă o iubire profundă și puternică. Dar nu era așa.

Era o dragoste otrăvitoare care îmi distrugea sufletul. Înțelegeam că mă trage din ce în ce mai jos, așa că singura salvare era să fug și cât mai repede.

Conștientizam clar că îmi va fi dureros să plec. Investisem atât de mult în această iubire. Energie, timp, forțe. Pur și simplu nu puteam să renunț atât de ușor. Și nici nu sunt una din acele femei care renunță fără luptă. Așa mi s-a părut. Atunci …

Dar nu mai puteam să stau cu el. Și am decis să-mi privesc în ochi fricile care îmi paralizau voința. Am decis să trăiesc fără el. Și nu a fost atât de înfricoșător. Mai degrabă, nu a fost deloc înfricoșător. Acum sunt singură și, sincer, nu am simțit niciodată o liniște atât de profundă în suflet. Am găsit pace și armonie în interior.

Dacă simți că nimic nu te ține într-o relație, pleacă. Pentru că atunci când stai cu o persoană cu care nu te leagă nimic, este mult mai dureros decât să pleci. Nu te chinui. Nimeni nu merită lacrimile tale.

Găsește în tine curajul care este atât de necesar în astfel de perioade ale vieții. Știu cum te simți. Știu cât de dureros este. Dar pleacă. Mergi înainte și nu privi înapoi. Ai încredere în intuiția ta. La urma urmei, ea ți-a șoptit demult această decizie, nu?

Găsește curajul să începi viața din nou. Găsește-ți noi obiective. Creează-ți visuri noi. Fă ceea ce-ți aduce bucurie și fericire. Nu-ți fie teamă – mergi cu îndrăzneală înainte!

Ar trebui să ieși din această relație otrăvitoare pentru a te regăsi din nou. Și crede-mă, în cele din urmă – merită. Când scapi de tot ceea ce este toxic în viața ta, îți vei recăpăta integritatea.

Nu-ți fie teamă. Și nu privi înapoi. Fericirea – este înainte!