Diferențele dintre femeia înțeleaptă și cea inteligentă

Mulți cred că a fi inteligent și înțelept este același lucru, însă nu este chiar așa!

Din păcate, femeile inteligente, se consideră înțelepte. Și prima care suferă în acest caz este familia și relația cu soțul. Femeia devine înțeleptă odată cu trecerea anilor. Deci, a fi inteligentă este foarte bine, iar înțeleaptă – este practic și profitabil.

Voi încerca să vă explic diferențele prin exemple de viață.

Dacă persoana dragă a greșit

O femeie inteligentă neapărat va indica spre această greșeală.

O femeie înțeleaptă va păstra tăcerea. Poate că va repara singură greșeala, se va preface că nu a văzut-o sau va susține omul și îl va ajuta cumva să corecteze rezultatul.

Dacă apare o situație neprevăzută

O femeie inteligentă va începe să-i reproșeze omului, să-l învețe, să-i explice că dacă acționa diferit, atunci nu se întâmpla nimic.

O femeie înțeleaptă neapărat va compătimi omul, îl va sprijini și va încerca să găsească o cale de ieșire din situație cu persoana iubită.

Pregătirea copiilor

O femeie inteligentă va cere cele mai înalte note și rezultate.

O femeie înțeleaptă va observa abilitățile copilului pentru o materie sau alta și îi va îndrepta forțele către dezvoltarea lor.

Relațiile la locul de muncă

O femeie inteligentă va încerca întotdeauna să fie mai bună decât toată lumea și astfel va provoca ostilitate și război în echipa ei.

O femeie înțeleaptă nu va lupta pentru idealuri, va încerca să creeze armonie și căldură în jurul ei, va sprijini, va încuraja și se va bucura dacă cineva a făcut o treabă mai bună decât ea.

Relația cu prietenii

O femeie inteligentă va oferi întotdeauna sfaturi prietenilor și va încerca să gestioneze viața cuiva, să-i dicteze cum să facă mai bine.

Cea înțeleaptă – va asculta punctul de vedere al altcuiva, îl va susține, își va împărtăși experiența, dar cu siguranță îi va oferi dreptul de alegere.

Relația cu părinții soțului

De exemplu, soacra încearcă în permanență să-și impună opinia. O femeie inteligentă va înjura, își va apăra drepturile, cerând libertate.

Iar cea înțeleaptă va asculta și va tăcea. Probabil că va acționa în felul ei, obținând experiență din propriile greșeli, dar cu siguranță nu va strica relațiile cu soacra.

Atitudinea față de lume

O femeie inteligentă va încerca să modeleze lumea, cerințele și dorințele după legile ei.

Iar cea înțeleaptă va percepe lumea așa cum este. Ea nu se teme să se schimbe, doar să fie fericiți cei din jur.

Opinia despre o viață fericită

O femeie inteligentă crede că are mereu dreptate, toți știu acest lucru, de aceea sunt de acord cu ea și i se supun.

O femeie înțeleaptă știe că este fericit cel care știe că are dreptate.

Sunteți de acord cu aceste diferențe?