Relatii

8 motive științifice care dovedesc cât de benefic este să deții o pisică.

Dacă îți dorești sănătate și ușurință, acceptă o pisică. Zilnic. În doze maxime.

De ce? Iată 8 motive științifice:

1. Vei avea o inimă sănătoasă. 

Proprietarii de pisici au un risc semnificativ mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, decât cei care nu s-au gândit să aibă pisică.

Da, oamenii de știință sunt destul de categorici: pisica este o decizie strategică excelentă pentru cei care sunt îngrijorați de sănătatea inimii, pentru că ele sunt capabile să reducă stresul. Iar acolo unde este mai puțin stres, există mai puțină presiune asupra inimii și vaselor de sânge.

2. Mușchii și oasele vor deveni mai puternice

Torsul pisicii – este un sunet la frecvența de 20-140 Hz. Studiile demonstrează că frecvențele cuprinse între 18 și 35 Hz îmbunătățesc mobilitatea articulară și musculară după traume și sunt, de asemenea, capabile să vindece micro-traumele și să prevină atrofia musculară. Aceasta se numește terapie de stimulare biomecanică.

3. Îți vei îmbunătăți abilitățile de comunicare

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au descoperit că micuții ce suferă de autism au dobândit abilități de interacțiune socială mai bune dacă aveau vreun animal de companie, inclusiv o pisică.

De fapt, pisicile trezesc interesul oamenilor din jurul lor și îmbunătățesc capacitatea de comunicare. Este o idee bună nu doar pentru copiii autiști, ci și pentru cei care suferă de izolare și timiditate.

4. Risc redus de a prinde o infecție. 

Animalul de casă ajută la consolidarea sistemului imunitar al bebelușilor. În special, este eficient să fie setată pentru protejarea împotriva bolilor respiratorii. De asemenea, pisica din casă poate reduce riscul de gastroenterită la copii.

5. Risc redus de a avea alergii

Dacă nu ești alergic la pisici, animalul de companie te va ajuta să reziști altor substanțe iritante. Acest lucru este dovedit: cel puțin în cazul copiilor. Cu cât copilul contactează mai des și activ cu pisica, cu atât este mai mică probabilitatea să aibă alergii sau astm.

6. Devii o persoană mai inteligentă

Aici legătura este indirectă, dar există. Studiile confirmă faptul că proprietarii de pisici au, în medie, un coeficient de inteligență mai mare decât proprietarii de câini. În plus, sunt mai independenți, mai echilibrați și au o lume interioară profundă.

7. Și vei dormi mai bine

Sondajele efectuate în rândul pacienților cu tulburări de somn dau un rezultat curios: dacă animalul de companie (pisica) – se află în dormitor sau chiar în pat, somnul devine mai calm, mai profund și mai liniștit. Asta au răspuns mai mult de 40% dintre respondenți.

Potrivit specialistului Lois Crane, pisica este asemănătoare cu un sedativ eficient și complet inofensiv, care poate fi prescris aproape tuturor.

8. Dacă ești bărbat, vei avea mai multe admiratoare

Fapt dovedit: femeile sunt atrase de bărbații care au animale de companie. Mai mult de 90% dintre domnișoarele singure cred sincer că astfel de domni sunt mai grijulii și mai interesanți.

Exit mobile version