De ce îți pierzi energia vitală? Există 7 motive.

De ce unii oameni reușesc să facă zilnic o mulțime de lucruri, în timp ce alții deschid ochii dimineața și deja sunt obosiți? De ce în unii fierbe energia, iar alții trebuie să se forțeze pentru a face ceva?

Ce se întâmplă? De ce energia ba există, ba nu? Unde dispare? Care sunt motivele?

1.Mediul toxic

Oamenii toxici sau vampirii energetici care se află în preajma ta zilnic îți fură energia și forțele. Există multe moduri în care fac acest lucru: criticile constante, plângerile, scandalurile, solicitări constante de ajutor și salvare. Din păcate oamenii care îți iau energia se ascund frumos sub masca prietenilor.

Prin iritare, furie, resentimente, sentimentul de inferioritate sau compasiune constantă îți pierzi forțele, oportunitățile.

2. Te concentrezi pe trecut 

Auto-critica. Auto-învinuirea. Întoarcerea permanentă la evenimentele din trecut. Sunt surse care, de asemenea, îți fură energia și forțele. Singura cale este să accepți trecutul. Să conștientizezi că nu mai poate fi corectat. Iartă-te și mergi mai departe.

3. Nu te cunoști suficient.

Surprinzător, dar uneori, atingând vârsta adultă și conștientă, se dovedește că nu ne putem imagina cine suntem. Ce vrem? Spre ce tindem? De ce comitem anumite fapte? Uneori s-ar părea că trăim în filmul altcuiva. De ce se întâmplă asta?

În fiecare zi, deschizând ochii, ne punem o mască din scenariul altcuiva. Încercăm să răspundem așteptărilor celorlalți. Ne este frică să fim imperfecți. Să întristăm pe cineva drag. Să dezamăgim o persoană importantă.

4. Îți stabilești prea multe sarcini zilnice.

Privește real ceea ce poți face cu adevărat. Concentrează-te pe o gamă limitată de sarcini. De ce? Deoarece faptele, promisiunile și obiectivele neîndeplinite se transformă în găuri prin care se scurge energia ta. Energia vine după atenția ta. Pe lângă pierderea de energie, lucrul neterminat este o lovitură puternică asupra stimei de sine.

5. Îți împărtășești planurile cu străinii.

Opiniile altora. Anumite expresii. Acestea îți pot afecta serios determinarea de a-ți pune în aplicare planurile. Nesiguranța, deprecierea, „glumele prietenoase”. Ele îți pot fura puterea și energia pentru realizarea planurilor.

6. Nu dormi suficient

Arunci o privire pe rețelele sociale înainte de culcare. Privești o nouă telenovelă. Conversațiile goale cu prietenii. Nimic din toate astea nu ar trebui să fie mai importante decât somnul.

7. Îți ignori dorințele.

Este important să înțelegi nu doar unde se pierde energia. Trebuie să înveți cum să o restabilești. Cel mai simplu, rapid și eficient mod este să-ți asculți dorințele și nevoile corpului.

Odihna. Mersul pe jos. Sportul. Lucrurile preferate, de exemplu, lectura. Masajul. Orice, dar regulat și zilnic. Încearcă să te tratezi mai atent și vei vedea cum energia pierdută revine în viața ta.