”Atragem ceea ce suntem”. O confuzie care ne aduce multe probleme.

Se presupune că atragem ceea ce suntem. Adică atragem astfel de oameni, precum suntem noi înșine. Conform acestei logici, dacă omul este demn și decent, el va atrage aceiași oameni, precum și o mulțime de bonusuri plăcute de la viață.

Oare este așa?

Nu, nu este. Această viziune asupra lumii este o confuzie comună și foarte periculoasă. Iar partea cea mai rea este că oamenii plantează astfel de setări în mintea copiilor.

De ce este o confuzie?

Fiecare om, chiar și cel mai ticălos și periculos criminal, în sine se consideră bun. Dacă omul adânc în interior se consideră rău, el va încerca să-și curme viața. Sau o va face. Omul își poate justifica chiar și cele mai crude fapte.

Și din moment ce fiecare persoană în interior se consideră bună, este logic să aștepte o atitudine adecvată, bună și respectuoasă față de sine. Astfel consideră toți oamenii cu un psihic normal.

Acest lucru devine periculos atunci când suntem convinși că „bunătatea” noastră subiectivă ne va ajuta să atragem oameni, lucruri și circumstanțe „adecvate”.

Și mai rău, e dacă suntem convinși că alți oameni ar trebui să ne trateze așa cum îi tratăm.

Cum stau lucrurile în realitate

Realitatea nu prea iubește concepțiile greșite și iluziile. De fapt, nimeni nu este ferit de lipsă de respect, insulte, violență în familie și întâlnirea cu persoane periculoase sau neplăcute.

Dacă omul privește lumea prin ochelari roz, îl poate aștepta dezamăgirea și necazul. Și după ele frica, agresiunea, problemele emoționale și psihologice, resentimentele față de lume și de oameni.

Omul în viața sa întâlnește cei mai diferiți oameni. Unii dintre ei îi doresc binele, dar pot avea obiective egoiste. Situația și oamenii pe care îi întâlnim spune, de fapt, puține despre persoana în sine.

Dacă omul este predispus la iluzia că atrage „binele” doar pentru că se consideră a fi astfel, atunci în cazul întâlnirii cu „răul”, îi apar îndoieli și sentimentul de vinovăție.

De fapt, nu suntem magneți, ci oameni vii. Și putem întâlni în viață cei mai diferiți oameni care se consideră, de asemenea, buni și demni, chiar dacă au o sentință pe viață.