5 metode eficiente de a rezolva conflictele cu soacra și a-ți păstra autoritatea

Nu toate femeile reușesc să construiască relații de prietenie cu rudele soțului. Cel mai important membru al noii familii – soacra – poate deveni atât un prieten fidel, cât și cel mai aprig adversar.

Cum poți rezolva conflictele cu soacra, păstrându-ți totodată autoritatea? Iată câteva metode eficiente:

1. Vorbiți sincer

Discutați problemele apărute într-o conversație privată. Poate că vă înțelegeți greșit și, în realitate, soacra nu are emoții negative pentru tine. Arată respect, fii sinceră și încearcă să-i înțelegi temerile și posibila gelozie. Această conversație poate fi începutul unei noi relații – confortabile și plăcute pentru ambele.

2. Cere ajutorul soțului

Dacă soacra ta își consideră comportamentul normal, fără să ia în serios cererile tale de a-l schimba, cere sfatul soțului. El își cunoaște mama și înțelege mai bine trăsăturile ei de caracter. Soțul te poate ajuta să construiești un comportament potrivit cu soacra. El îți va da sfaturi sau o va influența singur.

3. Faceți o pauză în comunicare

După un conflict, oamenii își fac uneori timp să se gândească la comportamentul lor și să elibereze emoțiile. Întrerupeți comunicarea pentru o perioadă scurtă. Ambele vă veți calma și veți privi situația cu mintea clară, iar noua conversație va fi pe tonuri mai neutre.

4. Anulează câteva evenimente familiale

De ce să inviți un membru al familiei care nu te respectă și care încearcă să-ți submineze autoritatea? O modalitate de a arăta că nu accepți acest comportament este să anulezi următoarea cină de familie. Să nu o inviți doar pe ea va fi un pas categoric: rudele tale pot reacționa negativ și pot fi de partea ei. Sarcina ta este să obții o atitudine respectuoasă față de tine însăți, dar să nu încordezi situația și mai mult.

5. Pune-i condiții stricte.

Antipatia soacrei față de tine a devenit evidentă: cum să continui să comunici cu ea fără să înmulțești negativismul? Asigură-te că menții întâlnirile și dialogurile la minimum. Stabilește limitele pe care le veți respecta reciproc. Acesta poate fi un program strict de întâlniri, subiecte pe care nu le deschizi etc. Dacă între voi nu a apărut simpatie, înseamnă că trebuie să previi conflictele. Interacțiunea forțată cu soacra bazată pe respect, este mai eficientă decât ignorarea totală reciprocă.