Crește-ți fiul cu multă înțelepciune. 9 sfaturi de aur!

Util pentru părinți!

1. NICIODATĂ NU RÂDE DE FIUL TĂU

Pentru bărbat, ridiculizarea femeii este întotdeauna o traumă, batjocura mamei este o traumă foarte profundă. Nu contează dacă râzi de faptul că din greșeală și-a pus pantalonii invers, că a pictat un câine strâmb sau că și-a mărturisit dragostea colegei de bancă. El își va aminti aminti mereu ridiculizarea mamei! Și nu o va ierta pentru asta niciodată.

2. RĂSPUNDE-I LA TOATE ÎNTREBĂRILE

La orice vârstă! Nu-i spune că: „vei crește – și vei afla”. Nu știi răspunsul – spune-i că nu știi. Apoi află – și răspunde-i. Întrebarea copilului te-a făcut să roșești? Excelent – acum îți poți analiza un alt complex. Dar acesta este complexul TĂU. Nu-l introduce în psihicul copilului. Spune-i că întrebarea te-a nedumerit și că trebuie să-ți aduni gândurile. Cere-i un răgaz pentru răspuns. De obicei, copiii îl oferă cu ușurință.

3. CERE-I SFATUL ÎN LUAREA DECIZIILOR 

Nici nu-ți poți imagina cât de ușor fiul tău poate găsi răspuns la problema ta de adult, cu care vă confrunți de ani buni! Astfel, băiatul învață să fie bărbat și să ia decizii, iar tu îți demonstrezi încrederea și respectul față de el.

4. UITĂ CUVINTELE „ȚI-AM SPUS!”

Chiar dacă i-ai spus, dar nu a ascultat, nu-i reproșa nimic. Nu ai dreptul să concurezi cu copilul în niciun fel, iar „Ți-am spus” este exact competiția în care mama se bucură de „victorie” … Ai avut dreptate? Bucură-te în tăcere! El va înțelege totul singur.

5. LAUDĂ-L!

Admiră-l, fără niciun „dar” și „doar repară aici”. Spune-i – „Minunat!” Copilul tău face totul minunat, excelent! Când va crește – va vedea singur ce trebuia „corectat”.

6. SPRIJINĂ-I ORICE VIS

„Vreau să fiu arheolog” – minunat! Cumpără-i cărți pe acest subiect. Și acum „vreau să fiu artist”. De asemenea, minunat! Cumpără-i cărțile potrivite. Apoi „Vreau să fiu inginer” … Înțelegi schema? Crede-mă, în realitate va lua o decizie doar după vârsta de 20 de ani.

7. DACĂ FIUL TĂU PLÂNGE…

Înseamnă că s-a întâmplat ceva grav. Ceva nesemnificativ pentru tine, dar extrem de serios pentru el! Pentru el, orice nenorocire este gigantică. Și tot ce trebuie să faci este să-l liniștești. Indiferent de vârsta copilului. Copilul nu ar trebui să plângă neconsolat. Niciodată.

8. NU-I CITI NOTAȚII. NICIODATĂ

9. EȘTI ÎNTOTDEAUNA DE PARTEA LUI. 

Nu doar în cuvinte. Dar și prin fapte. Nu ești de acord niciodată cu profesorii care se plâng de el, nu strigi niciodată la el doar pentru a fi în rând cu alți membri ai familiei. În public – el întotdeauna are dreptate. Fiul tău are întotdeauna dreptate!