3 capcane în care cad femeile îndrăgostite după 40 de ani

Femeia la 40 de ani devine mai experimentată, mai înțeleaptă, dar chiar și ea își pierde capul când se îndrăgostește. Da, nu repetă greșelile din tinerețe și nu este la fel de frivolă ca la 25 de ani, dar totuși cade în capcanele bărbaților și ale sorții.

1. Atenție: Gigolo!

Acești bărbați nu sunt întotdeauna tineri și ambițioși, care caută o protectoare. Uneori, sunt indivizi maturi care încearcă să facă impresia unei persoane respectabile. Astfel de bărbați caută femei singure care sunt prea ocupate cu munca pentru a se ocupa de viața personală. Bărbatul îi acordă atenție, impresii vii, o face să se îndrăgostească de el.

În capcana unui astfel de bărbat rareori cad femeile de până la 40 de ani, dar la o vârstă mai matură, având câștiguri stabile, ele devin o țintă pentru profitori.  Femeia îndrăgostită este gata să facă orice pentru a ajuta bărbatul care se presupune că are probleme.

2. Hiper-protecția

La 40 de ani femeia este puternică, autosuficientă, capabilă să-și rezolve singură problemele casnice și personale. Ea obișnuiește să aibă grijă de ceilalți, să acționeze în detrimentul intereselor sale, însă hiper-protecția este un obstacol în relație. Pentru bărbat este important să rămână el lider, dar este dificil atunci când femeia încearcă să-l controleze sau i se arată că opinia lui nu este importantă.

3. Relațiile informale

La 40 de ani, femeia are deja în spate o relație eșuată, copii, de aceea i se pare ciudat să se căsătorească din nou. La această vârstă, concubinajul pare a fi o alternativă bună pentru ambii parteneri. În relație sunt mai puține obligații și partenerilor le este mai ușor să plece în cazul în care relația nu funcționează.

Ambii parteneri pot spune că la vârsta lor nu-i mai interesează căsătoria, dar importanța instituției familiei este la nivel subconștient. Bărbații au o atitudine diferită fată de soție și amantă, asa ca dacă femeia este hotărâtă să traiască toată viata cu partenerul ei, atunci merita să înregistreze căsătoria.

La 40 de ani, mai există o problemă serioasă care împiedică femeile îndrăgostite să cedeze în fața iubirii: frica de a fi înșelate, experiența trecută negativă. Femeia nu se poate „elibera” de ea însăși, nu-și permite să se iubească pe deplin, fără să privească înapoi. Acesta este un obstacol serios în calea fericirii și sentimentelor. Teama de schimbare este o mare problemă.