10 semne că ai găsit persoana alături de care este sortit să îmbătrânești

Întâlnirea cu diferiți oameni poate fi distractivă, câștigăm experiență, dar în cele din urmă toți ne dorim să găsim persoana cu care să ne petrecem tot restul vieții. Din păcate, o astfel de persoană este greu de găsit. Chiar dacă vă aflați într-o relație stabilă, s-ar putea să nu fiți siguri că alături de voi este persoana potrivită.

Iată 10 semne că ați găsit o astfel de persoană:

1. Vă simțiți relaxați unul în compania altuia. 

Unul dintre primele semne că ai întâlnit persoana potrivită, este că alături de el/ea poți fi tu însuți, cel real. Nu trebuie să te prefaci pentru a o impresiona sau să te schimbi pentru a-i fi pe plac. Alături de persoana potrivită nici măcar nu-ți vei ascunde neajunsurile, pentru că știi că îți poți arăta adevărata natură. Și cel mai important: această persoană te va iubi cu toate defectele, acceptându-te așa cum ești.

2. Această persoană te calmează.

Tuturor ne plac fluturii din stomac și emoțiile atunci când ne îndrăgostim. Dar dacă vorbim despre ceea ce avem cu adevărat nevoie în viață, acesta este omul cu care ne simțim liniștiți. De îndată ce întâlnești o persoană care știe să facă față dificultăților tale – exact cu această persoană trebuie să fii.

3. Comunicați pe subiecte serioase

Comunicarea este fundamentul unei relații sănătoase și de durată. Dacă nu vă ascultați și nu vă înțelegeți reciproc, nu va ieși nimic bun. Când întâlnești persoana potrivită, fiecare conversație va avea sens. Această persoană te va asculta, îți va înțelege emoțiile, chiar dacă nu le spui cu voce tare. Această persoană nu se va rușina să discute despre anumite subiecte, ei îi poți încredința toate visurile și temerile tale. Dacă sunteți sinceri unul cu celălalt și comunicați deschis, puteți rezolva orice problemă.

4. Ești o prioritate pentru această persoană.

Dacă îți planifici viața cu cineva, vrei să fii important pentru acest om. Dacă ești cu cel care te face prioritatea lui, indiferent de orice, atunci această persoană este cea de care ai nevoie. Persoana potrivită nu va fi egoistă și va pune nevoile tale mai presus decât ale sale.

5. Vă sprijiniți reciproc.

Viața este complicată, de aceea este important să ai pe cineva cu care să-ți poți împărtăși problemele. Când găsești omul care îți tratează problemele ca pe ale sale, nu-l lăsa să plece. Această persoană te sprijină și crede în tine.

6. Aveți certuri productive.

Toate cuplurile se ceartă. Este important cât de des se întâmplă și la ce duc. Dacă puteți ajunge la un compromis, puteți lua o decizie, atunci aveți o relație sănătoasă. Dacă nu vă insultați reciproc, nu recurgeți la șantaj și manipulare – acesta este un semn bun.

7. Vă respectați reciproc.

Respectul, ca și iubirea, este o bază importantă în orice relație. Nu există iubire fără respect. Persoana potrivită va ști acest lucru și te va aprecia. În plus, amândoi vă tratați egal.

8. Vă place să petreceți timpul împreună.

Când vorbim despre persoana cu care urmează să îmbătrânești, ar trebui să fie cea cu care îți place să fii aproape. Nu doar să faceți dragoste. Ci să petreceți timpul împreună, să discutați.

9. Nu sunteți doar iubiți, ci și prieteni.

Îndrăgostirea trece, iar ceea ce rămâne este un alt tip de iubire. Rămâne prietenia. Deci, dacă sunteți nu doar iubiți, ci și cei mai buni prieteni, acesta este un semn bun că ar trebui să îmbătrâniți împreună. Simți că îi poți spune totul, că poți avea încredere completă, te poți baza pe el/ea… Dacă toate acestea există într-un singur om, ține-l aproape de tine.

10. Sunteți compatibili

Trebuie să împărtășiți nu numai iubirea și pasiunea, ci și valorile vieții, altfel vă va fi foarte dificil. Aspecte precum căsătoria, finanțele și copiii sunt fundamentale pentru toate relațiile. Dacă întâlnești o persoană cu aceleași convingeri și valori și o mai și iubești – să știi, că este cea potrivită.