8 lucruri pe care fiul tău adolescent vrea să le cunoști.

L-am rugat pe fiul meu de 24 de ani să se gândească la ce își dorea și ce nevoi avea atunci când era adolescent.

Iată răspunsurile lui.

1. Îmi fac griji pentru acest capitol nou din viața mea.

Sunt multe schimbări în viața mea. În secret, mă tem să cresc. Pe de o parte, vreau să fiu independent, iar pe de altă parte, îmi este frică să devin adult și să-mi asum o responsabilitate atât de mare. Iar atunci când îmi pui o mulțime de întrebări, acest lucru mă obosește. Te iubesc în continuare, dar am nevoie de puțin spațiu pentru a învăța în felul meu.

2. Am nevoie doar să asculți.

Știu ca îți faci griji, dar nu întotdeauna am nevoie de sfaturi. Aș fi foarte fericit dacă m-ai întreba înainte de a mi le oferi. Uneori am nevoie doar de cineva care să asculte și să creadă că pot înțelege asta.

3. Doar îndepărtează-te puțin. 

Vreau mai multă libertate și independență. Este important să îmi permiți să iau decizii pe cont propriu. Cel mai mult nu-mi place să fiu bombardat cu întrebări, nu-mi place când sunt controlat și mi se reamintește totul.

4. Ascultă și fii interesată de lucrurile despre care vorbesc.

Chiar dacă nu este domeniul tău (de exemplu, sport, hobby-uri, muzică, jocul meu video preferat), trebuie să înțelegi ce este cu adevărat important pentru mine, chiar dacă nu este pentru tine. Îmi place când îți arăți interesul pentru activitățile mele preferate. Știu că acest lucru nu este important pentru tine, dar înseamnă mult pentru mine.

5. Fii în echipa mea.

Dacă nu mă simt bine, compătimește-mă chiar dacă știi că nu este important, pentru mine contează foarte mult. Dacă sunt mulțumit de ceva, fii fericită pentru mine. Vreau să simt că ești fanul meu numărul unu.

6. Observă lucrurile pe care le fac bine.

Pentru mine, înseamnă foarte mult când observi ce fac zi de zi și nu ceea ce nu fac sau fac rău. Nu-ți voi spune direct, dar declarația ta înseamnă totul pentru mine. Mă face să vreau să fac mai multe lucruri care îți plac.

7. Nu-ți face atât de multe griji și distrează-te mai mult cu mine.

Îmi place foarte mult când ești fericită și râzi de mine și nu doar să-ți faci griji și să-mi pui întrebări. Sincer, asta înseamnă, poate mai mult decât orice, când ne distrăm împreună.

8. Întotdeauna fii sinceră cu mine

Uneori am nevoie de un răspuns sincer și constructiv. Dar ceea ce contează, este cum îmi oferi acest adevăr. Nu am nevoie de critici și nici să mă lauzi mereu, pentru că încerci să-mi crești orgoliul pentru a mă simți bine. Iar apoi, mă simt și mai rău. Vreau să fii sinceră, înțelegând că eu învăț.

Acesta este ultimul cuvânt pe care, cred eu, fiul tău ți l-ar fi spus: „Știu că nu îți este ușor acum, când am devenit adult și nu mai sunt ”băiatul tău”. În ciuda faptului că te resping, încă te iubesc la fel de mult. Încerc să înțeleg cum să fiu un tânăr care nu are nevoie de mama lui, așa cum aveam nevoie când eram mic. Vreau să fiu lângă tine și am nevoie de tine la fel ca înainte, doar că în alt mod. Mamă, continuă să crezi în mine pentru că încă ești cea mai importantă femeie din viața mea!”