4 motive pentru care unii oameni aleg să-și trăiască viața fără copii.

Astăzi în lume este tot mai popular stilul de viață numit childfree (din engleză childfree poate fi tradus ca „liber de copii”). Conform statisticilor cifrele din Statele Unite ajung la peste 20% și continuă să crească.

De ce acești oameni fac această alegere și ce factori conștienți și inconștienți pot stimula lipsa copiilor?

1. Oare merită?

Încă de la naștere omul începe să cunoască lumea și să-și satisfacă curiozitatea. Cogniția este necesară pentru supraviețuire, pentru realizarea instinctelor de siguranță și căutarea surselor de menținere a vieții, precum și optimizarea proceselor cu scopul de a economisi energie și a utiliza eficient resursele vitale.

Nevoia de informații noi este, de asemenea, consolidată și de știință, care își pune întrebări și caută răspunsuri la ele, astfel încât, în viitor, aceste cunoștințe să poată fi folosite pentru a răspunde nevoilor umane. Desigur, această paradigmă a interacțiunii cu lumea se extinde și asupra vieții cotidiene, unde oamenii care au abordări științifice în arsenalul lor, încep să-și optimizeze viața. Și atunci ei își pun întrebări cu privire la scopul și semnificația procreării.

2. Iubirea

Da, există dragoste pentru viitorii urmași și materialul genetic. Mai ales dacă omul se confruntă cu multe dificultăți și partea negativă depășește experiența pozitivă. Încercând să-și izoleze viitorii urmași de dificultățile, ororile, conflictele și nedreptățile lumii existente, omul ia o decizie radicală de a nu-și continua neamul.

3. Societatea

Există o opinie comună despre infantilismul celor care aleg să trăiască fără copii. De fapt, infantilismul este atunci când nu ți-ai educat sentimentul de responsabilitate, nu-ți poți rezolva singur problemele, ai nevoie de ajutor. Oamenii pot numi infantilism orice alt comportament diferit de al lor.

Apoi urmează sentimentul de autosuficiență, în special pe fundalul unor exemple, în care alți părinți sunt nemulțumiți de modul în care au fost crescuți și doresc să-l schimbe, pentru a demonstra că educația poate fi în alt mod și va fi mai bine. Ei încearcă să-și realizeze prin copii ambițiile și dorințele. Ei încearcă să se răzbune pe viață: „Dacă eu nu am putut, atunci copiii mei o vor face”. Ei percep procrearea ca o a doua șansă. Aceasta este o iluzie.

Oamenii care refuză în mod conștient să fie părinți, cred că cei care au copiii acționează adesea irațional, fără să-și dea seama ce fac și ce vor. În plus, dificultățile cu care se confruntă părinții pot dovedi, de asemenea, corectitudinea modelelor de comportament alese de persoanele childfree.

4. Aspectele religioase

În ciuda poziției oficiale a organizațiilor religioase, persoanele childfree pot interpreta Scripturile în felul lor, consolidându-și astfel poziția. De exemplu, mărul din paradis poate fi interpretat ca o alegorie a fătului uman. Adam și Eva au născut și raiul s-a sfârșit.

Acest subiect nu este simplu, el necesită o atenție specială. Desigur, fiecare om are de ales și îi revine lui să decidă cum să trăiască. Este de dorit doar ca alegerea să fie rațională și echilibrată.