6 semne că soțul nu te mai iubește și divorțul este aproape.

Până de curând, în familie totul era bine și nimic nu anticipa nenorocirea. Desigur, sentimentele nu mai sunt la fel de fierbinți ca înainte, dar femeia percepe acest lucru ca o etapă normală a relației.

Dacă nu dorești să fii luată prin surprindere, îți recomandăm să acorzi atenție acestor 6 semne care indică faptul că soțul tău se gândește la divorț.

1. Soțul tău nu mai vrea copii

Înainte bărbatul susținea ideea de a vă mări familia, iar acum s-a răzgândit. Acum spune că aceasta este o mare responsabilitate. Sau și mai rău – soțul declară brusc că nu intenționează să aibă copii deloc.

Ar putea spune că motivele acestei decizii sunt: lipsa unei locuințe, problemele financiare, lipsa dorinței de a aduce un alt suflet „în această lume crudă” (sunt cele mai ipocrite cuvinte care maschează lipsa dorinței de a avea un copil cu tine). O astfel de decizie este un semn alarmant pentru femeia care încă își iubește soțul și intenționează să trăiască o viață lungă și fericită alături de el.

2. Bărbatul caută orice motiv pentru a pleca de acasă

El încearcă să stea cât mai mult în afara casei, se reține la serviciu, merge deseori în călătorii de afaceri, petrece mai mult timp cu prietenii și nici nu vrea să audă despre o vacanță comună. Motivul acestui comportament poate fi epuizarea fizică și morală, care împinge bărbatul să stea cât mai departe de locul în care se simte nefericit.

3. În casă s-au intensificat certurile

Soțul tău nu mai caută un motiv serios pentru ceartă, acum îi este suficient un fleac de care se va agăța.

Acest lucru indică faptul că el caută un motiv pentru a-și vărsa nemulțumirea acumulată. În astfel de certuri, soții își amintesc toate nemulțumirile din trecut, acuzându-se reciproc de toate păcatele.

Dacă acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des, cel mai probabil lucrurile se îndreaptă spre divorț. Va fi suficientă ultima picătură ca bărbatul să pronunțe fraza fatală: „Trebuie să divorțăm”.

4. Au apărut probleme în viața intimă

Încă mai împărțiți patul, dar adormiți cu spatele unul la celălalt? Intimitatea între voi lipsește, iar bărbatul nici nu mai inventează scuza că este obosit – acum în tăcere merge la culcare și adoarme.

Relațiile intime sunt extrem de importante pentru o relație armonioasă. Și dacă brusc devii nedorită pentru soțul tău, barca familiei curând se va scufunda. Răceala soțului nu indică întotdeauna că are o altă femeie. S-ar putea să nu mai aibă sentimente calde pentru tine. Pentru a salva situația, puteți cere ajutorul unui psiholog.

5. Bărbatul nu-ți mai împărtășește problemele 

Acum conversațiile de suflet au rămas în trecut, iar soțul preferă să nu-ți mai răspundă la întrebări. În plus, el nici nu ascunde faptul că nu este interesat de problemele tale. În casă domnește liniștea mortală, iar zidul înstrăinării între parteneri crește în fiecare zi.

6. Este indiferent față de aspectul său 

Soțul nu mai consideră necesar să aibă grijă de sine. Nu-și mai rade barba, nu-și schimbă cămășile, ignoră regulile de igienă. Poate că nu-i mai pasă cum percepi astfel de metamorfoze. Nu mai consideră că este necesar să respecte regulile elementare ale decenței, deoarece a încetat să te observe.