Nu înceta niciodată să fii un om bun din cauza oamenilor răi

Există mulți oameni răi pe lume. Și nu putem evita întâlnirea cu ei. Putem fi puternici, ne putem ruga, medita sau putem crea o „bulă protectoare” în jurul nostru, dar nimic nu poate împiedica această întâlnire.

Astfel de oameni intră în viața noastră sub diferite forme și nu întotdeauna îi putem observa la timp. Aceștia pot fi printre colegii noștri, colegii de clasă, enoriașii bisericii și chiar rude.

Este aproape imposibil să împiedici oamenii răi să intre în viața ta, dar niciodată nu înceta să fii o persoană bună, doar pentru că te-ai ciocnit cu cineva rău.

Adevăratele schimbări vin din interior. Iar cele care sunt provocate de factori externi, nu sunt deloc schimbări. Acestea nu sunt schimbările de care ai nevoie.

Abilitatea de a rezista influențelor nedorite din exterior și de a continua să fii tu însuți, indiferent de ceea ce își doresc oamenii răi sau ce sentimente se străduiesc să-ți provoace, este o caracteristică a personalităților cu adevărat puternice.

Fii un om bun pentru tine

Dorința de a fi o persoană bună din cauza altor oameni, poate fi numită bunătate falsă. Faptele bune și bunătatea ar trebui să fie motivate de sentimentul propriului ”Eu” și nu de ceea ce ar putea crede alții despre tine. Fii o persoană bună, în primul rând pentru tine.

Dacă ești bun cu alții și ei vor fi buni cu tine. Atunci când le permiți oamenilor răi să te jefuiască de virtuțile tale, arăți că nu ai fost niciodată bun pentru tine. În caz contrar, oamenii răi nu te-ar putea priva de această trăsătură. Fii o persoană bună pentru tine, nu pentru altcineva.

”Ochi pentru ochi„

Mahatma Gandhi spunea că principiul ”Ochi pentru ochi” va face lumea oarbă. Dacă încetezi să fii o persoană bună și începi să faci fapte dubioase, doar pentru că lumea este plină de oameni răi, atunci îi vei orbi pe toți din jur, făcându-i să sufere.

Oamenii răi vor continua să facă rău nu numai celor din jur, ci și ție. Dacă închizi ochii de comportamentul lor greșit și te comporți la fel, atunci doar vei crește influența lor asupra ta. Dar poți scăpa de influența lor, îndepărtându-te de ei și arătând bunătate față de alți oameni. Nu merită să încurajezi ura.

Crezi în bine

Dacă citești aceste rânduri, cel mai probabil ești o persoană bună. Mi se pare că și eu sunt unul dintre cei buni. Ei bine, suntem deja doi oameni buni. Nu ești singur în bunătatea ta. Există și alți oameni ca tine pe lume, care simt la fel.

Prin urmare, dacă întâlnești o persoană rea, nu uita că în lume mai există bine pe care alte persoane îl poartă în sine. Nu ești singur. Rămâi puternic în fața personalităților negative. Astfel le slăbești influența, îți întărești propria influență și contribui la crearea unei lumi mai bune.