Manifestă respect: iată cum criticile îți pot distruge relația

Oricât de supărată ai fi pe partener, criticile – sunt cel mai rău lucru la care poți apela în caz de ceartă. Încet, dar sigur, această abordare va distruge chiar și cea mai puternică relație.

Femeile sunt mult mai emoționale decât bărbații, în plus, știu să manipuleze partenerul pentru a obține ceea ce își doresc, dar nu prevăd opțiunea că pot distruge relația din cauza neglijării sentimentelor partenerului.

Iată câteva recomandări despre cum să eviți certurile și să-ți suprimi dorința de a critica bărbatul.

1. Omul nu poate fi schimbat

Multe femei încearcă să-și ”educe” bărbații, pentru ca aceștia să corespundă așteptărilor și să le îndeplinească orice capriciu. Este important să înțelegi că bărbatul este o personalitate formată, el nu poate fi schimbat. Și el va urî femeia care îi suprimă încrederea în sine. Atunci când femeia își „cicălește” în mod constant partenerul, în casă nu poate fi o atmosferă caldă și armonie în relație, pentru că bărbatul nu va suporta și va pleca, obosit de încercările ei de a-l „schimba” cu ajutorul reproșurilor și criticilor.

2. Urmărește-ți cuvintele

Bărbații sunt extrem de sensibili la critici și îndoielile cu privire la autosuficiența masculină. Totuși, acest lucru nu înseamnă că criticile trebuie evitate. Bărbatul se plictisește repede de partenera care întotdeauna este de acord cu el și relația își pierde farmecul. Femeia care nu are propria opinie nu atrage pe nimeni. Prin urmare, încercă să-ți critici partenerul după caz, fără a-l umili sau insulta și cu atât mai mult fără a-l critica în public. Critica ușoară va agita un pic bărbatul plictisit.

3. Fără generalizări

„Toți sunteți așa!”, „Ce mai poți aștepta de la voi!” – fraze care vor înfuria chiar și cel mai calm bărbat. La fel acționează și reproșurile personale: „Nu poți face asta …”, „Trebuie să faci asta…”. După astfel de cuvinte cearta este inevitabilă. Bărbatul va simți dispreț, pentru că știe că arunci fraze jignitoare care îi ating mândria. Așa cum am spus anterior, critică-l doar după caz și fără generalizări.

4. Șantajul s*xual nu este adecvat într-o relație sănătoasă

De regulă, femeile manipulează bărbatul, interzicând sexul, atunci când nu-i mai rămân argumente: „Dacă m-ai iubi, ai face …”. Dacă nu a obținut ceea ce dorea, femeia poate recurge la măsuri extreme – va supune criticii capacitățile s*xuale ale partenerului. Prin suprimare și insulte vei obține fie un bărbat cu voință slabă, care îți va îndeplini toate capriciile și în cele din urmă te va obosi cu prezența sa, sau va pleca imediat într-un loc în care nu se face presiune asupra lui.

Ține minte că, bărbații sunt uneori chiar mai sensibili decât femeile și, prin urmare, ar trebui să excluzi din vocabularul tău toate expresiile jignitoare și să cântărești criticile adresate bărbatului. Numai în acest caz puteți construi conversații și o relație puternică.