Ce situații „strigă” despre problemele din familie: 5 semne că se apropie divorțul.

Multe cupluri ignoră problemele din familie, preferând să închidă ochii la  anumite momente neplăcute din viața lor. Și divorțul se apropie neobservat.

Iată 5 semne care spun clar că trebuie să luați măsuri, în caz contrar familia voastră se va destrăma:

1. Unul dintre soți își critică jumătatea

Principalul semn de nemulțumire față de personalitatea ta vor fi expresiile care încep cu „Tu mereu …”, „Tu niciodată …”. În mod similar, unul dintre soți își exprimă nemulțumirea față de partenerul său, spunându-i cât este de rău și nu-i justifică așteptările.

Dacă nu doriți să ajungeți la divorț, încercați să schimbați abordarea față de partener/parteneră, și anume, urmăriți ceea ce îi spuneți. Nu criticați omul, ci acțiunile, dacă sunteți supărați, vorbiți despre asta, în loc să veniți cu pretenții nejustificate.

2. Unul dintre soți începe să-l disprețuiască pe celălalt 

Uneori, este suficientă o singură privire pentru ca omul să te acuze de lipsă de respect. Și s-ar putea să nu fi avut în vedere nimic ofensator, dar partenerul caută un motiv de ceartă. În această situație, trebuie să înveți cum să oprești astfel de atacuri din partea partenerului, explicându-ți că nu îți plac cuvintele și gesturile lui. La rândul tău, încearcă să te controlezi și să nu folosești fraze dure față de el/ea.

3. Învinuirile permanente

Uneori, omul este încărcat atât de negativ încât trebuie să-și descarce nervii și o face asupra partenerului: la început face acuzații ridicole, apoi se apără și uneori destul de agresiv. Conflictul este creat.

Psihologii ne sfătuiesc să ne punem mai des în locul altei persoane, să încercăm să înțelegem situația. Să nu ne grăbim să aducem acuzații ca răspuns, să încercăm să înțelegem ce a provocat acest comportament și de ce omul este supărat.

4. Partenerul se închide în sine

Uneori, omul încearcă să evite orice situație de conflict și se închide în sine, dacă știe că va urma un scandal. Partenerul este sigur că oricare dintre cuvintele sale vor fi criticate, prin urmare, decide să nu participe la dispută, ceea ce nu este corect. Dacă nu dorești să participi la conflict, nu înseamnă că el nu există. În relații este foarte important să comunicați, în caz contrar neînțelegerile vă vor însoți pe tot parcursul căsătoriei.

5. Partenerul îți amintește de supărările din trecut

În fiecare familie există momente pe care vrei să le uiți, ceea ce și fac cuplurile care încearcă să păstreze și să consolideze relația. Amintirile constante ale momentelor neplăcute din trecut doar vă vor îndepărta unul de celălalt, iar la final totul se va încheia cu despărțire.

Psihologii recomandă să nu vă întoarceți în trecut, să trăiți în prezent și să nu mai menționați situațiile negative, acuzându-vă partenerii. Concentrați-vă pe lucrurile bune pe care le aveți acum, în caz contrar familia voastră se va destrăma foarte curând.