3 motive pentru care nu merită să te întorci la fostul partener

Reînnoirea unei relații eșuate nu prevestește nimic bun pentru cuplu.

În aproape fiecare cuplu există momente în care cineva trântește ușa, dar întotdeauna se întoarce. Psihologii sunt siguri că nu merită să restabilim relația după o pauză lungă, deoarece, dacă cel puțin unul dintre parteneri nu este interesat să mențină comunicarea, nu va ieși nimic bun nici a doua, nici a zecea oară.

Iată de ce întoarcerea la fostul partener/parteneră este întotdeauna o idee proastă.

1. Îți demonstrezi slăbiciunea

Să presupunem că v-ați despărțit, dar partenerul/partenera nicidecum nu te poate lăsa. Toate acestea vorbesc despre manipulare din partea fostului partener(ă). Dacă îi permiți acestei persoane să devină din nou o parte din viața ta, nu vei obține altceva decât să fii folosit(ă) fără scrupule, pentru că astfel lași clar să se înțeleagă că ești o persoană care cedează ușor și, prin urmare, poți fi manipulat(ă) după bunul său plac.

2. Prin relația eșuată, arătați că perechea voastră nu poate exista.

Ce alte dovezi de incompatibilitate mai ai nevoie dacă v-ați despărțit deja? Este aproape imposibil să găsești în tine un nou sentiment pentru fostul partener și înțelegi bine acest lucru, deoarece ai trăit cu această persoană suficient pentru a înțelege cât sunteți de diferiți.

3. Viitorul tău în această relație este incert

Când relația ajunge în impas, mai departe nu vei avansa cu partenerul actual. În același timp, nu vei putea găsi o persoană nouă, deoarece nu te-ai despărțit complet de fostul, chiar dacă între voi au rămas doar relațiile intime. Doar imaginează-ți că brusc puteți avea un copil și atunci nu vă veți putea îndepărta unul de celălalt, iar pentru o familie nu există nimic mai rău decât doi părinți care se urăsc reciproc.