6 Moduri de a cuceri orice persoană, după metoda serviciilor speciale

Profesorul de psihologie Jack Schafer a lucrat mai mulți ani ca agent special FBI și a învățat alți agenți tehnicile de influență și convingere, care uneori sunt de neconceput fără farmecul personal.

Potrivit lui, există o regulă de aur, cu ajutorul căreia poți cuceri orice persoană. Și sună așa: „Fă interlocutorul să se placă pe sine”.

Cum se obține acest lucru? Iată 6 sfaturi de la Jack Schafer, pe care el însuși le-a testat în repetate rânduri în muncă și în viață.

1. Fă o greșeală în mod deliberat.

Cu ajutorul acestei tehnici se pot atinge 3 obiective: în primul rând, interlocutorul te va corecta, iar acest lucru îl face să se simtă mai încrezători. În al doilea rând, el comunică mai liber. În al treilea rând, își permite și el să se înșele.

Această tehnică poate fi folosită pentru a câștiga încrederea oricărei persoane. Fă greșeli, arătă-ți imperfecțiunea, lasă oamenii să te corecteze. Și ei vor fi mai deschiși cu tine.

2. Vorbește cu oamenii despre ei înșiși. 

Suntem prea ocupați de noi înșine și ne interesăm prea puțin de oamenii pe care îi întâlnim. Dar, pentru a fi pe plac oamenilor, trebuie să fii interesat sincer de ei.

Interesează-te de familia lor, biografie, copii, opinia lor cu privire la un subiect sau altul și atunci recunoștința îți este asigurată.

3. Fă un compliment din partea unei persoane terțe.

Multe persoane nu sunt dispuse să accepte complimentele directe sau experimentează disconfort. În astfel de cazuri, este mai bine să folosești un compliment din partea unei persoane terțe.

De exemplu, dacă vrei sa rogi pe cineva să-ți facă o favoare, în acest caz îi spui: Anna, apropo, șefa departamentului de resurse umane a spus că ești cel mai conștient angajat al companiei noastre.”

4. Nu uita de compasiune

Trebuie să convingi interlocutorul că îi împărtășești sentimentele și îl înțelegi. Cu toate acestea, dacă încerci să sprijiniți o persoană, nu este necesar să reproduci cu exactitate cuvintele sale. Interlocutorul se poate îndepărta: el va percepe această repetare ca pe ceva nefiresc.

5. Cere-i omului o favoare

Benjamin Franklin spunea: „Cel care odată ți-a făcut un bine, cel mai probabil te va ajuta din nou, decât cel pe care tu l-ai ajutat”.

Acest fenomen este cunoscut sub numele de efectul Benjamin Franklin. Persoana care face o favoare altei persoane, crește în ochii săi. Adică, dacă dorești să fii pe placul unei persoane, atunci cere-i să-ți facă o favoare.

6. Fă astfel încât omul să se laude pe sine.

Există o linie foarte fină între un compliment obișnuit și lingușire, așa că este mai bine să-l faci pe interlocutor să se laude singur.

De exemplu, cineva îți spune: „Pentru a închide acest proiect, am lucrat zi și noapte.” Aici poți spune: „Da, este nevoie de o voință de fier”.

Capacitatea de a face oamenii să se laude pe ei înșiși este ceva extraordinar. Practică acest truc și oamenii se vor simți fericiți. Și neapărat vei câștiga simpatia lor.