6 lucruri despre care trebuie să taci, pentru a nu respinge interlocutorul.

Noi, oamenii, suntem ființe sociale, de aceea ne simțim rău fără comunicare. Cu toate acestea, uneori conversațiile nu devin „hrană pentru suflet”, ci o adevărată „otravă”, care obligă interlocutorul să încheie cât mai curând conversația. Iată câteva subiecte despre care ar fi mai bine să taci.

1. Nu vorbi despre boli

Dacă despre starea ta de sănătate se interesează un prieten apropiat, o rudă sau membru al familiei – desigur, poți fi deschis. Dar despre detaliile testelor, vizitelor la medic și despre bunăstarea zilnică cu toate simptomele, ar fi mai bine să taci, întrucât oamenii nu sunt interesați de asta.

2. Despre relațiile din trecut

Atunci când începi o nouă relație, va fi dificil să eviți acest subiect. Dar nici nu este necesar. Când apare momentul potrivit (nu trebuie să-l aștepți special), ar trebui să povestești / să asculți despre trecutul persoanei dragi. Acest lucru ne oferă o imagine mai clară a personalității și caracterului său. Dar este suficient să spunem că relația a existat, s-a încheiat dintr-un anumit motiv și să nu te plângi cât de rău sau bine a fost alături de acel om, ce ați făcut și unde ați fost. Acesta este trecutul, iar tu ai o pagină nouă.

3. Arhiva proprie

Uneori suntem rugați să arătăm fotografii din vacanță. Și atunci ispita de a demonstra toate cele 150 de fotografii, inclusiv cele nereușite, este mare. Același lucru este valabil și în cazul produselor confecționate de tine, albumelor de familie, videoclipurilor preferate, etc. Fiind excesiv de intrusiv, cu siguranță nu vei atrage persoana, dimpotrivă, o vei obliga să se retragă cât mai repede.

4. Secretele străine

Bârfele – sunt tabu. Nu doar pentru că porți masca unei persoane decente, ci pentru că bârfirea este o activitate nedemnă. Situația se poate întoarce astfel încât, în timp, indiciile vor arăta spre tine ca sursă inițială. Și îți va fi foarte rușine. Dar nici nu trebuie să te implici în treburile altor persoane, în special cele de familie. De exemplu, l-ai prins pe soțul unei prietene cu minciuna. În acest caz, poate că merită să-i lași să se clarifice singuri, pentru că făcându-i prietenei un serviciu, poți provoca și mai multe probleme.

5. Copiii străini

Memorează o regula simplă: nu critica niciodată copiii străini în fața părinților. Mai ales în fața mamei. Chiar dacă este de o sută de ori adevărat, ea nu va fi de acord, ci doar își va consolida părerea că odrasla ei este cea mai bună.

6. „Eu – dragul de mine”

Despre tine, în general, încearcă să vorbești cât mai puțin. Cu cât mai puțini oameni din jurul tău știu anumite detalii despre tine, cu atât viața ta va fi mai bună și mai calmă. În al doilea rând, există riscul să te ia valul și atunci dialogul se va transforma în monolog.

”Tăcerea este întotdeauna mai bună decât pălăvrăgeala.” – spunea Dostoievski.