9 produse datorită cărora femeile japoneze arată mai tinere decât vârsta lor.

Femeile japoneze arată mult mai tinere decât vârsta lor. Pielea de porțelan, silueta elegantă și lipsa ridurilor provoacă invidie în rândul femeilor din întreaga lume.

Femeile frumoase din Japonia au metode secrete de îngrijire personală pe care le putem împrumuta și noi. Se dovedește că nu este nimic complicat și oricine poate face asta.

1. Dieta magică din Okinawa

Aceasta nu este o dietă, ci o filozofie a nutriției. Se numește „hara hachi bu”. Iată ce trebuie să faceți pentru a ține pasul cu japonezii:

– Mâncați încet. Atunci semnalele de sațietate vor avea timp să ajungă de la stomac la creier. Și nu va exista supraalimentare.

– Includeți în dietă fructe, cereale integrale și pește. Mult pește.

– Divizați mental porția în 10 părți. Și mâncați doar 8.

2. Apa de orez

Apa de orez ameliorează inflamația, îndepărtează petele de vârstă, oferă elasticitate pielii. Și totul se datorează antioxidanților, vitaminelor și flavonoidelor.

Puteți face apă de orez acasă. Fierbeți orezul timp de 20 de minute, scurgeți apa și lăsați-o să se răcească. Spălați-vă fața cu ea seara sau dimineața. Sau curățați pielea cu un tampon de bumbac înmuiat în apă de orez.

3. Uleiul de camelie japoneză

Uleiul de camelie japoneză (tsubaki) hidratează pielea și o face suplă. De asemenea, elimină urmele de acnee și cicatricile mici. Camelia conține acizi grași nesaturați și oleină. În compoziția sa, uleiul vegetal este similar cu sebumul uman și pătrunde ușor în epidermă.

4. Algele

Wakame – sunt alge marine, care ard grăsimile. Ele nu numai că se folosesc în alimentație, ci se adaugă în creme. Acestea protejează pielea de arsurile solare și elimină cercurile întunecate de sub ochi.

Nori – foile uscate nori pot fi cumpărate în orice supermarket. Se înmoaie în apă caldă și se aplică pe față. Această algă conține colagen, netezește ridurile și albește petele de vârstă.

5. Ceaiul din plante

Ceaiul verde încetinește procesul de îmbătrânire și descompune depozitele de grăsime.

Matcha – sunt frunze de ceai uscate într-un mod special, apoi măcinate până la pulbere. Matcha conține de 10 ori mai multi antioxidanți decât ceaiul verde obișnuit.

Biwa cha – această băutură este făcută din frunzele medlarului. Biwa cha stimulează imunitatea și combate acneea.

Yomogi – ceaiul de pelin japonez decolorează petele de vârstă și uniformizează suprafața pielii.

6. Metode de îngrijire simple 

Totul ar trebui să fie rapid. Măștile de față comprimate sunt cele pe care femeile japoneze le cumpără în loturi mari. O astfel de mască este pregătită timp de câteva minute. Și acționează ca o loțiune și o cremă hrănitoare în același timp.

Curățarea și exfolierea. Femeile japoneze își curăță complet pielea de mai multe ori pe zi și își spală părul în fiecare zi.

Îngrijirea constantă. Femeile din Japonia nu au weekend-uri de frumusețe.

7. Probioticele

Femeile din Japonia iau probiotice. Acestea sunt microorganisme care combat inflamația pielii și cresc imunitatea.

8. Băuturi de colagen

Colagenul este o proteină responsabilă de elasticitatea pielii. Totuși, corpul nostru îl produce tot mai puțin odată cu vârsta. Suntem obișnuiți cu suplimentele alimentare, creme și chiar injecții cu colagen. Iar japonezele îl beau.

9. Stilul de viață activ

Femeile japoneze cu greu pot fi numite admiratoarele fitness-ului. A fi ăn formă pentru ele este un stil de viață. Și există motive pentru asta:

– Merg mult. Oamenii merg la muncă și la studii în transportul public. Iar până la stațiile de metrou merg pe jos.

– În Japonia, practic nu se vinde îmbrăcăminte de mărimi mari XXL. Oamenii supraponderali cu greu își găsesc îmbrăcăminte.

– În 2008, guvernul a aprobat Legea Metabo. Toți adulții trebuie să-și mențină o anumită dimensiune a taliei ( femeile – 90 cm, bărbații – 85 cm). Celor care au depășit dimensiunea admisă, li se recomandă să viziteze nutriționistul.