Corespondența de dragoste: 10 obiceiuri care pot ruina chiar și cea mai armonioasă relație.

Dacă ne imaginăm relația la nivel tehnic, atunci mesajele sunt ca un fel de software. Cu ajutorul lor poți programa și dezvolta sentimentele partenerului. Sau invers: poți lansa gânduri virale, în urma cărora relația voastră va avea nevoie de resetare.

De aceea, trebuie să cunoști ce obiceiuri pot ruina chiar și cea mai armonioasă relație.

1. Nu pune prea multe întrebări obsesive

Corespondența nu este o platformă pentru noua ta investigație, iar mesajele nu sunt o modalitate de a scoate din el tot adevărul. Prea multe întrebări pot părea deja a interogatoriu. Imaginează-ți comunicarea ca fiind o stradă cu două sensuri în care trebuie să vă deplasați unul către celălalt. Acesta este motivul pentru care nu poți adresa mai mult de două întrebări la rând.

2. Nu scrie tot timpul numai despre tine

”Astăzi am făcut asta, m-am gândit la asta.” Conectează cel puțin câteva mesaje și cu iubitul tău. Oricărui om îi place când alții sunt interesați de el.

3. Nu-i trimite mesaje pentru care mai târziu îți va fi rușine.

Gândește-te: tu însăți ai putea distribui mesajul pe care dorești să-l scrii în acest moment. Nu? În acest caz nu te grăbi să faci clic pe butonul „trimite”.

4. Nu exagera cu emoji

Chiar dacă dorești să dai mai multă vitalitate mesajului cu ajutorul animației, nu exagera cu numărul lor. Același lucru este valabil și pentru semnele de punctuație: nu trebuie să pui un gard de semne de exclamație după fiecare cuvânt rău. Acest lucru este enervant. Cuvintele sunt cele care vor transmite cel mai bine gândul.

5. Nu-i trimite poezii de dragoste lungi cu mesaje ”agresive”. 

„Iubitule, mi-e dor de tine”. Trece o oră și încă nu ai primit răspunsul mult dorit. ”Ei bine, ticălosule” – continui și închei tu.

Este puțin probabil ca un astfel de leagăn emoțional să fie pe placul bărbatului.

6. Scrie scurt, dar nu scurta cuvintele.

Imediat ce depășești limita unui mesaj standard, distrugi dorința bărbatului de a-l citi. Cu cât gândul tău va fi mai scurt, cu atât mai bine. Dar acest lucru nu înseamnă că fiecare cuvânt ar trebui să fie mai scurt decât cel precedent. Scrie propoziții simple și elimină toate cuvintele inutile, din care nu se va pierde sensul mesajului.

7. Nu te certa în corespondență

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale comunicării prin corespondență este că tu și partenerul tău nu aveți ocazia să vă auziți. Doar vocea transmite adevărate culori emoționale. Acesta este motivul pentru care mesajul tău poate fi perceput diferit. Și în cele mai multe cazuri, acest lucru poate duce la neînțelegeri și dezacorduri.

8. Evită mesajele furioase, dacă ești supărată

Furia te poate determina să spui ceva ce vei regreta mai târziu. Pentru a evita consecințele negative, învață să-ți observi la timp izbucnirile de furie și pune telefonul deoparte.

9. Nu lăsa alte persoane să-ți citească mesajele

Dacă nu vrei să subminezi încrederea bărbatului, nu cere nimănui sfaturi despre cum să răspunzi mai bine la mesajele lui. Nu uita că această corespondență este personală.

10. Nu-ți pierde toată ziua scriindu-i mesaje

Vrei să-ți înlocuiești sentimentele vii cu litere obișnuite și să-ți petreci tot timpul descifrând mesajele lui? Puțin probabil. Nimic nu poate înlocui conversațiile reale cu persoana iubită, deci economisește ceva timp pentru seară;)