”Există doar un semn principal al iubirii…”

Ce lucru interesant, dragi cititori. Într-o zi am văzut un articol cu un titlu ca acesta. Am fost curios, l-am citit.

În el se spunea că, principalul semn al iubirii este în interiorul nostru. Este o senzație. Secretul – este în îmbrățișări.

Ideea autoarei suna așa: ”Dragostea – este liniște sufletească. Când îmbrățișezi sufletul tău pereche, o simți. Îmbrățișările îți oferă un sentiment de liniște și siguranță. Corpul nu minte niciodată și trebuie să asculți acest sentiment și să ai încredere în el. Trebuie să cauți persoana în brațele căreia te vei simți calm.”

Și acum, de ce scriu asta.

Nu sunt de acord. Categoric. De ce?

Din propria experiență… Am cunoscut acest sentiment de calm și fosta mea iubită de asemenea. Am vorbit despre acest sentiment și am experimentat același lucru.

Era liniște și securitate.

Concluzia este însă că, aceștia sunt doar hormoni. Este vorba de dopamina (hormonul plăcerii) și oxitocina (hormonul încrederii). Practic, acești hormoni sunt cei care joacă un rol decisiv.

Vă rog, să nu aveți încredere în acest sentiment. Astăzi vă îmbrățișați și simțiți o liniște deplină, iar mâine vă despărțiți. Cine are nevoie de asta?

Iubirea – nu poate fi doar un singur sentiment. Ea este un set de trăsături de caracter de neînțeles, comportament, sentimente și multe altele… Trebuie să vă cautați inteligent sufletul pereche și să nu vă concentrați doar asupra unui singur semn.