5 sfaturi eficiente pentru a-ți crește respectul de sine.

Pentru femei există modalități speciale de a crede în sine. Astăzi îți împărtășim 5 sfaturi care te vor ajuta să-ți îmbunătățești opinia despre propria persoană.

1. Încetează să gândești despre tine că ești ”doar o femeie”.

Dacă crezi că ești slabă și toate dificultățile vieții sunt cauzate nu de motive obiective, ci de slăbiciunea ta și lipsa de valoare, atunci respectul de sine cu adevărat poate suferi.

Concluzia este simplă: încetează să crezi în ceea ce te face mai slabă. În primul rând, ești o persoană care are dreptul la succes la fel ca toți ceilalți.

2. Aruncă o privire mai atentă asupra lucrurilor care-ți distrug stima de sine.

Toți avem factori distructivi. La bărbați, de exemplu, este statura mică sau incapacitatea de a alege rapid cuvintele potrivite.

La femei există alți factori:

– emoționalitatea excesivă – este o caracteristică a psihicului feminin. Însă, ia-o ca pe ceva de la sine înțeles, că înainte de un eveniment important îți vei face griji, și de multe ori inutil. Există o mantră funcțională în acest caz: ”Într-o încăpere prăfuită strănut, în timpul antrenamentului transpir, iar înainte de o întâlnire importantă îmi fac griji – acest lucru este normal și nu trebuie să-i acord atenție.”

– aspectul exterior – acest factor, de asemenea, este specific mai mult femeilor. Cu acest factor poți lupta, de exemplu, să-ți sporești atractivitatea făcând sport sau banal, poți apela la un stilist, îți poți revizui garderoba, poți merge la cosmetolog și coafor și ieși de la ei femeia visurilor tale.

– auto-analiză excesivă și analiza acțiunilor altor oameni. Inteligența emoțională necontrolată se poate transforma într-o pasiune pentru analiză și reflecție excesivă, care în cele din urmă îți va complica viața. Din fericire, se pot obține rezultate bune prin antrenament frecvent.

3. Folosește metode populare pentru a-ți crește stima de sine.

Reprezentanții ambelor sexe pot folosi eficient recomandările universale pentru dezvoltarea iubirii de sine. Pe lângă acestea, femeile se pot concentra pe metode care țin doar de caracteristicile fizice și psihologice feminine.

– găsește un mod confortabil de a părea mai înaltă.

– urmărește-ți postura.

– gesticulează.

– nu-ți încrucișa brațele la piept.

– nu-ți fie teamă să râzi de propriile greșeli.

– pune-ți întrebarea: ”Și ce?”

– găsește-ți un model de urmat.

4. Fă ceea ce-ți place.

A face ceea ce iubești este unul dintre cele mai eficiente moduri de a-ți crește stima de sine. Cea mai grea parte este să găsești un hobby care îți place cu adevărat.

5. Fii activă.

Există o versiune foarte populară, potrivit căreia stima de sine scăzută este o formă particulară de agresiune pasivă. Cineva spune: „Nu vreau!”, „Nu voi face!”, iar cineva se teme să rostească ”Nu” cu voce tare, iar apoi spune: „Nu pot, sunt mică și slabă”. Să nu crezi în tine – este adesea doar o modalitate de a-ți justifica propria inacțiune și de a pune responsabilitatea pe ceilalți. Însă această metodă este dezastruoasă.

Stima de sine scăzută se tratează numai prin acțiune. Acțiune (chiar și prin frică) → succes (chiar și după una sau două încercări nu prea reușite) → creșterea încrederii în sine și în forțele proprii. Acesta este cel mai eficient remediu pentru lipsa iubirii de sine.