10 secrete prin care femeile japoneze reușesc să arate mereu tinere.

Cosmetologul japonez Chizu Saeki, în cartea sa „Îngrijirea pielii – cum să-ți faci pielea frumoasă la orice vârstă”, vorbește despre cum se îngrijesc femeile japoneze și de asemenea, a familiarizat cititorii cu o filozofie specială care permite femeilor din Țara Soarelui Răsare să arate mult mai tinere decât vârsta lor.

Care este secretul tinereții lor eterne? Deci…

1. Femeile japoneze tind să fie frumoase

Fiecare femeie poate avea motivul său, însă indiferent de motiv ele nu economisesc timp și energie pentru a-și îngriji aspectul. Se simt frumoase și încrezătoare, iar această încredere în propria frumusețe se transmite și altora.

2. Ele încearcă se se studieze și să se înțeleagă pe sine. 

Întotdeauna privesc spre viitor. Știu exact cum vor arăta peste 10 ani. Femeile japoneze își studiază pielea și reacția ei la mediul înconjurător. Își înțeleg și își acceptă slăbiciunile. Ele sunt sigure că mai mult decât ridurile, ne îmbătrânește o expresie facială mohorâtă și o culoare a pielii palidă.

3. Aleg un sistem de îngrijire a pielii care să se potrivească pielii lor.

Pentru a face acest lucru, apelează la un specialist care le va determina corect tipul pielii și va selecta produsele de îngrijire potrivite.

Elasticitatea pielii poate fi verificată prin ciupirea obrazului și observarea cât de rapid se netezește. Este posibil să înțelegeți dacă pielea este suficient de hidratată dacă, punându-vă palmele dimineața pe obraji, simțiți că mâinile dvs. „se lipesc” puțin de piele. Dacă acest efect lipsește, pielea are nevoie de o hidratare sporită.

4. Femeile japoneze au mâini magice.

„Dumnezeu nu are alte mâini decât ale tale”, ne învață o pildă. Prin urmare, mâinile sunt principalul instrument de îngrijire personală. Ar trebui să fie calde, să poarte tandrețe și grijă. Înainte de a-și aplica diverse produse cosmetice, femeile japoneze uită de toate problemele și „trimit” vârfurilor degetelor gânduri bune și atingeri ușoare. Inhalează aroma cremei sau loțiunii, masând-o ușor în piele.

5. Își curăță bine pielea.

Curățarea și hidratarea sunt principalele reguli ale femeilor japoneze. Nu se vor culca niciodată cu machiaj pe față.

Curățarea feței poate fi diferită. De cele mai multe ori ele folosesc metoda de bază de curățare: încălzesc demachiantul în mâini și îl aplică pe obraji, frunte, nas și bărbie, după care distribuie produsul de-a lungul liniilor de masaj pe întreaga suprafață a feței.

Curățarea profundă a feței implică aburirea feței cu un prosop după spălare, aplicarea peeling-ului timp de 10 minute, masajul facial ușor și spălarea cu apă caldă.

6. Își aplică în mod regulat măști. 

Aceste loțiuni nu conțin alcool, ulei sau emulgatori. Prin consistență, masca-loțiune seamănă cu o cremă translucidă. Este primul produs pe care îl cumpără o femeie japoneză atunci când ajunge într-un magazin de produse cosmetice. Se aplică și se ține o astfel de mască pe față timp de 5-15 minute.

7.  După 30 de ani folosesc seruri cosmetice.

Până la această vârstă, folosesc doar produse de curățare și hidratare. Serul intră în piele mai activ și o satură. Apoi, pentru a-și proteja pielea, femeile japoneze aplică și o cremă pentru a-i spori efectul.

8. Femeile japoneze nu se bronzează. 

În Japonia cea mai frumoasă piele este cea albă. Prin urmare, o protejează de radiațiile ultraviolete. Femeile japoneze se protejează de soare și în sezonul de iarnă.

9. O dată pe săptămână nu folosesc cosmetice.

Pentru ca pielea să se odihnească. În astfel de zile, femeile japoneze doar își curăță pielea. Și, de asemenea, o studiază activ pentru a ști cum o vor îngriji în viitor.

10. Își „hrănesc” corect pielea.

Ele beau mai mult de 1,5 litri de apă pe zi, iau vitamine. Sunt atente la ceea ce mănâncă și înțeleg clar de ce mănâncă un anumit produs. Mâncarea de bază sunt fructele de mare și legumele, iar dulciurile, carnea afumată și produsele făinoase sunt oaspeți rari pe masa japonezilor.