4 idei simple, pe care dacă le accepți, vei deveni mai rezistent la stres.

Asupra căror idei trebuie să-ți concentrezi atenția în fiecare dimineață pentru a-ți crește rezistența la stres? Îți spunem în acest articol.

De ce stresul nu ne poate dăuna?

Mintal, nu stresul ne face rău, ci evaluările pe care i le facem. Diferiți oameni au atitudini diferite față de aceiași factori de stres, deci au o rezistență diferită la stres. Principalul instrument în lupta împotriva stresului este gândirea disciplinată – capacitatea de a-ți gestiona atitudinea față de ceea ce se întâmplă printr-un sistem de evaluare adecvat.

Un exemplu. Dându-i o lecție de supraviețuire fiului meu, l-am adus în pădure în timpul iernii și i-am oferit ocazia să guste larvele de gândaci vii din scoarța unui copac. Eu însumi de abia îmi puteam stăpâni reflexul de vomă, simțind cum pielea viermelui se sfâșie sub presiunea dinților mei (în același timp, îmi imaginam cum se mișcă în gură). Iar copilul l-a mâncat pe al său ușor, fără ezitate. Pentru că nu s-a deranjat să încerce să evalueze ce se întâmplă.

Ceea ce apreciem ca presiune mentală este, de fapt, presiunea propriilor gânduri asupra noastră. Pentru a înlătura această presiune, trebuie să fii capabil să-ți direcționezi gândurile în altă direcție. Există 4 idei asupra cărora trebuie să-ți concentrezi atenția pentru a-ți creștere semnificativ rezistența la stres.

4 idei care schimbă atitudinea față de realitate

Așadar, să formulăm 4 gânduri filozofice care îți pot schimba atitudinea față de stres și pot ameliora spasmul mental.

1. Ideea că fericirea este o calitate a mișcării, nu rezultatul ei.

Când renunțăm la ideea că fericirea va veni mâine, începem să o construim astăzi. Trebuie să învățăm să ne bucurăm de moment. Dar pentru asta trebuie să înțelegi că momentul prezent este tot ce ai.

2. Ideea că experiența trecută nu înseamnă nimic.

Traumele experiențelor din trecut lasă răni în sufletul omului. Doar învățând să nu acordăm importanță trecutului, devenim liberi de el.

3. Ideea că obiectivul este atins nu de cel care aleargă spre el, ci de cel care nu se abate din drumul ales.

În încercarea de a ne apropia de viitor, ne blocăm în agitație, uitând că timpul – este întotdeauna momentul prezent. Pe el ar trebui să-ți concentrezi eforturile.

4. Ideea că orice dificultate este o oportunitate.

Este important să învățăm cum să întoarcem situația invers și să vedem în orice problemă calea către putere.

Aceste 4 idei simple stau la baza culturii gândirii unei persoane cu spirit puternic.