De ce bărbații evită căsătoria, preferând concubinajul și ce ar trebui să facă femeile în acest caz?

Conform statisticilor, astăzi, aproape 46% dintre cupluri trăiesc în concubinaj. Din diferite motive, bărbații nu se grăbesc să oficializeze relația cu femeia iubită. De ce se întâmplă acest lucru ne explică psihologul A. Sahov.

„Îmi pare rău pentru femeile care trăiesc în concubinaj. Femeia este de acord cu o astfel de relație, sperând că la un moment dat, conștiința bărbatului se va trezi și el îi va cere mâna. Pentru că ea are grijă de el, spală, gătește, calcă, curăță, îi face masaj. Dar, în practică, acest lucru nu se întâmplă.

Dacă bărbatul s-a îndrăgostit, el te va duce imediat la starea civilă și va face tot ce depinde el să fii doar a lui. Concubinajul este convingerea că: „Voi profita de ceea ce am, până când întâlnesc pe cineva mai bun.” Expertul consideră că bărbații nu se căsătoresc deoarece femeile le permit să facă acest lucru.

„Mulți bărbați se întreabă ce va schimba ștampila din pașaport? Aceasta este o formalitate. De fapt, căsătoria este o decizie importantă care sugerează că partenerul a ales această femeie, și în continuare îi va dedica tot timpul, forțele și resursele sale. Chiar dacă jurământul căsătoriei este doar un ritual, decizia masculină din spatele lui este reală. El își spune: „Sunt căsătorit și ar trebui să mă comport corespunzător: nu pot flirta, trebuie să mă întorc acasă după muncă, să găsesc o soluție cum să câștig destui bani pentru familia mea.” El încetează să mai caute „alte opțiuni”. Alegerea a fost făcută. Desigur, acest lucru nu garantează loialitatea lui 100%. Dar îi va fi mult mai dificil să treacă peste propria decizie” – spune expertul.

Ștampila din pașaport nu-ți oferă sentimentul de dragoste, dacă el nu ar fi fost. Oare merită să trăiești cu un bărbat pe care nu-l iubești? Psihologul a explicat de ce femeile sunt de acord cu o astfel de relație.

„Printre cele mai frecvente motive se numără teama, singurătatea, îndoiala profundă de sine, sentimentul că nu este demnă de iubire și, prin urmare, vrea ca cel puțin cineva să-i fie alături. Este vorba despre fete care nu au fost iubite suficient de părinți, cele predispuse să creeze relații dependente.

Dacă femeia suportă o atitudine umilitoare față de sine „Așteaptă, încă nu am decis”, atunci ea are probleme interne evidente. Psihologii știu: cele mai puternice uniuni sunt cele sado-masochiste. Nu pentru că sunt fericite, ci pentru că partenerii nu pot ieși din ele. Victima primește confirmarea că nu merită tot ce e mai bun, persecutorul se răzbună pentru durerea experimentată în trecut, de obicei de la părinții săi. Ei au nevoie unul de celălalt. Prin urmare, căsătoriile civile durează atât de mult. Bărbatul este plictisit și trist, femeia este speriată și rănită, dar nu se pot despărți – o legătură nevrotică.

Deci, ce trebuie să facă femeia?

1. Încetează să te minți.

Conștientizează-ți nevoile și emoțiile reale. Poate că sunt profund ascunse în interior, dar fără un contact cu ele este imposibil să simți integritatea, resursa, câștigând forțe pentru schimbare.

2. Pregătește-te pentru criză: găsește-ți aliați, un loc sigur 

La început va fi rău. Apoi insuportabil. Multe femei ajung în acest punct și se întorc pentru că nu sunt pregătite: nu știu ce să facă, de la cine să primească sprijin, cum să se comporte. Ai nevoie de aliați: prietene care vor fi aproape, un psiholog care te va ajuta să alegi linia corectă de comportament.

3. Stabilește limite.

Spune-i: „Dragă, ești un bărbat puternic, m-am îndrăgostit de tine pentru asta și pentru cealaltă. În același timp, simt anxietate pentru că nu ți-ai confirmat încă seriozitatea intențiilor tale prin acțiuni. Mă vei face o femeie fericită atunci când te vei căsători cu mine. Aceasta este nevoia mea. Să discutăm despre data nunții? Ce părere ai despre asta? ”

4. Privează-l de valori.

Ceea ce înseamnă că îl părăsești timp de o lună. Bărbatul realizează valoarea doar atunci când o pierde.

5. Victorie. Dacă îți cere să te întorci 

Chiar dacă îți dorești, este prea devreme. Pentru că foarte curând lucrurile vor reveni așa cum au fost. Condiția pentru întoarcerea ta ar trebui să fie data nunții.

Dacă puteți comunica corect în timpul unei situații acute, dacă știți cum să o rezolvați, atunci conflictul vă va apropia mai mult decât înainte. Probabil ați observat că după o reconciliere completă, simțiți mai multă intimitate decât înainte.