6 motive de bază pentru care partenerii înșală și cum poate fi prevenită trădarea.

Pentru mulți oameni, infidelitatea este o crimă săvârșită împotriva dragostei și fericirii. Într-adevăr, în dragoste te dedici complet partenerului și nu aștepți trădare și minciună din partea persoanei iubite.

Urmându-ți dorințele și fanteziile, înșelând persoana iubită, se pierde în primul rând încrederea.

Ce împinge partenerii să înșele?

1. Răzbunarea

Dacă în cuplu deja s-a întâmplat ca unul dintre parteneri să înșele, iar celălalt află despre asta, atunci primul lucru care îi vine în minte este să se răzbune.

Durerea îi copleșește mintea și omul comite un act irațional, fără a se gândi la viitor. În acest caz, el nu este cu nimic mai bun decât partenerul său.

2. ”Nu primesc ceea ce vreau.”

Se întâmplă atunci când unul dintre parteneri are dorințe, fantezii și nu le primește de la celălalt sau le primește în cantități mici. Apoi, ca să-și realizeze dorințele își înșală partenerul de viață. Ceea ce îi lipsește caută în altă persoană. Cu alte cuvinte, aceasta este o manifestare a egoismului.

3. Prea multă iubire 

Probabil că soțul își iubește soția, dar îl interesează și alte femei. Sau invers, soția este interesată și de alți bărbați.

Astfel de oameni adoră atenția sporită din partea s*xului opus, pe care o obțin și se folosesc de asta.

4. Plictiseala 

Când într-un cuplu lucrurile sunt stabile : casă, serviciu, weekend, s*x, excursii la părinți, apare plictiseala și partenerii își doresc ceva nou și interesant.

Omul înșală conștient, de parcă ar introduce noi culori în viața sa plictisitoare. De fapt, el distruge idila creată de doi oameni iubitori.

5. Trădarea fizică – nu este trădare

Mulți cred că a-ți iubi soțul/soția nu este decât o stare de spirit, iar fizicul este gratuit pentru ceilalți. Ei cred că în acest caz nu este trădare, ci doar plăcere fizică. În ciuda faptului că sunt aventuri constante și trecătoare.

6. Pasiunea

Vârsta, de asemenea, joacă un rol. Se întâmplă atunci când partenerul se uită la cineva mai tânăr și este cuprins de pasiune, obsesie. Îl atrage corpul tânăr, nu cel pe care îl are mereu alături.

Cum poate fi prevenită trădarea?

Nimeni nu este perfect, fiecare are ceva de ascuns de ochii celorlalți. Dar acest lucru nu înseamnă că un astfel de schelet precum este trădarea trebuie iertată.

Educația primită în copilărie este diferită, de aceea unii oameni recurg la infidelitate pentru că nu cunosc anumite valori în viață, în dragoste. Ei nu știu că trebuie să-și respecte soțul / soția, să-și protejezi iubirea și familia creată. Și poate că unora este suficient să le explici și să le arăți aceste valori și atunci omul înțelege care este bucuria vieții și fructul dulce pe care încearcă să-l găsească în altă parte.

Dar nu fiecare este capabil să ierte și să înceapă relația de la zero. Pentru că încrederea nu mai poate fi lipită.

Trădarea face parte din viața noastră și, din păcate, unele cupluri se întâlnesc cu ea. Într-o astfel de situație, fiecare om decide pentru sine: să înșele mai departe, să se oprească, să ierte sau să se răzbune…

Dar nu uitați că a distruge întotdeauna este mai ușor decât a construi.