Femeia divorțată de peste 30 de ani, cu un copil – are șanse să-și reconstruiască viața? Răspunsul psihologului.

Oare este realist la 30 de ani și cu un copil să întâlnești bărbatul visurilor tale și să fii fericită?

Opinia psihologului:

Da, este destul de real. Există o mulțime de astfel de cazuri. Și în practica mea, și în viață. Mai mult decât atât, femeile pot avea doi, trei și chiar copii cu dizabilități. Problema este că aproape fiecare femeie se simte nesigură și crede că nu va putea face acest lucru. Este o frică individuală. De unde provine și pe ce se bazează? Totul este legat de stima de sine. Femeile, în ciuda adevăratelor motive care au dus la despărțire, au tendința de a se învinovăți pentru relația eșuată, asumându-și cea mai mare parte din vină. Iar asta îi reduce stima de sine, apare incertitudinea.

– Trebuie să spun că bărbații se uită mai mult la femeile fără copii. Acest lucru este adevărat. Și nu voi încerca să înfrumusețez realitatea. Dar realitatea, de asemenea este că bărbații construiesc relația, în primul rând, cu femeia. Și dacă este îndrăgostit și interesat, atunci va accepta un copil, doi și chiar trei. Este important principiul, cât de mult i-a plăcut femeia și cât de importantă este pentru el.

În acest sens, femeile fără copii, care nu au fost căsătorite au aceleași temeri. Ele se gândesc „Am deja 28 de ani, sunt bătrână, nu mă voi căsători niciodată”, cineva crede „din moment ce am avut atât de puține relații, nimeni nu mă va plăcea”. Pentru a-ți depăși fricile trebuie să-ți crești respectul de sine și încrederea.

Cât de ușor se poate căsători femeia cu copii?

În același mod ca și femeia fără copii. Bărbații iubesc cu ochii. Pentru a face acest lucru, trebuie să devii s*xy, atractivă: să ai un corp îngrijit, să te îmbraci frumos. Dacă bărbatul ți-a acordat deja atenție, să te prezinți ca o persoană care cunoaște și înțelege bărbatul și psihologia lui. Limbajul masculin, motivația, caracterul. Sunt suficiente două criterii: dacă ești atractivă și înțelegi partenerul, copii nu vor fi un obstacol.

Cum să acționezi?

Trebuie să-ți organizezi viața astfel încât să dedici timp și copilului, și să te ocupi de viața personală. Pentru a face acest lucru, trebuie să studiezi principiile de organizare și gestionare a timpului, să delegi unele sarcini, de exemplu, să angajezi o bonă. Nu uita că ești femeie. Încrederea în sine apare atunci când obții primele rezultate. Pentru asta ai nevoie de ceva timp. Mergi la sală, participă la cursuri de psihologie masculină.