Cum să arăți la 50 de ani ca la 25: femeile japoneze știu secretul frumuseții

Pentru femeile japoneze este ceva normal să întâmpine aniversarea de 50 de ani, arătând ca de 25 de ani. Însă, pentru aceasta doamnele respectă anumite reguli de alimentație și îngrijire a pielii.

Există 4 reguli principale:

– să-ți protejezi pielea de soare chiar și în zilele înnorate;

– să mergi la culcare nu mai târziu de ora 23:00;

– să nu consumi sare;

– după 25 de ani să bei suplimente de colagen.

Baza dietei în Japonia sunt orezul, cerealele, leguminoasele, legumele, fructele, peștele și fructele de mare.

Legumele și fructele – sunt alimente bogat în fibre, curăță tractul gastro-intestinal de toxine. Leguminoasele conțin acid folic, iod, zinc, fosfor, care sunt bune pentru piele și păr. Fructele de mare sunt o sursă bogată de omega-3, care este important pentru sănătate, dar în special pentru piele.

Produsele din bucătăria japoneză sunt supuse unui tratament termic minim, de aceea, își păstrează beneficiile naturale maxime și, în loc de sare, se folosesc dressinguri ușoare pe bază de sos de soia și uleiuri vegetale.

Femeile japoneze știu că, fără un somn complet, nu poți visa la o piele frumoasă și tânără, prin urmare, tratează foarte serios acest aspect. În comparație cu lumea occidentală, femeile japoneze merg la culcare foarte devreme. Până la ora 23:00 ele deja dorm (majoritatea dintre ele). Și un criteriu important este poziția corectă de somn – pe spate, astfel încât pe față și pe piept să nu se formeze riduri și cute.

Femeile japoneze acordă o atenție deosebită curățării pielii. De regulă, fac această procedură în mai multe etape de două ori pe zi – seara și dimineața. După o curățare minuțioasă, pe piele se aplică produse care rețin apa. De asemenea, încearcă să nu exagereze cu produsele cosmetice, pentru a nu supraîncărca pielea.

În Japonia femeile nu se bronzează, nici măcar în saloanele de bronzare. Nu vor ieși afară fără cremă de protecție, chiar și pe vreme înnorată și ploaie. Iar în zilele însorite, își iau cu sine umbrele de vară.

De mai bine de 10 ani, colagenul în această țară este incredibil de popular ca mijloc de întinerire și vindecare generală a organismului. Faptul că colagenul este o proteină responsabilă de elasticitatea pielii și netezirea ridurilor este cunoscută de marea majoritate a populației japoneze.

Cel mai eficient și calitativ este colagenul marin (are proprietăți similare cu cel produs de corpul uman). Acesta pătrunde cu ușurință în straturile profunde ale pielii, fiind absorbit perfect de ea.