Iată ce observă bărbații la o femeie nesigură.

În ochii bărbatului femeia nesigură – este o femeie urâtă.

Am văzut multe femei inteligente, fermecătoare, dulci și foarte frumoase la exterior, care aveau o stimă de sine scăzută și care se temeau să se exprime, să nu provoace respingere, critici, invidie. Se comportau constrâns, nefiresc, temându-se că vor face ceva greșit sau vor spune o prostie. Își aminteau de toate eșecurile și se temeau că li se va întâmpla încă unul. Și, bineînțeles, de ceea ce te temi nu scapi, pentru că unde îți este îndreptată atenția, acolo e și viața ta.

Ce credeți că gândeau bărbații când vedeau o femeie atractivă la exterior care se comporta constrâns și ciudat? Credeau că problema este la ei. Prin urmare, se îndepărtau de ea, iar eroina noastră nesigură, neînțelegând de ce toți bărbații o evită, devenea și mai nesigură.

Scenariul unei femei nesigure este scenariul Cenușăresei: inteligentă, frumoasă, dar cu setări negative ale mamei vitrege (mama care nu iubește). Chiar și atunci când de ea se îndrăgostește frumosul prinț, manifestă o perseverență de invidiat, dar stupidă, se ascunde de fericirea ei iar și iar, în zdrențele și cenușa cu care s-a obișnuit.

Dacă ți-a trecut prin minte cel puțin un gând că: „Nu sunt destul de demnă”, dacă îți este frică de refuz și respingere, dacă te chinuie sentimentul de vinovăție, dacă îți este frică de greșeli și lucruri noi, cel mai probabil ești – Cenușăreasa.