Vârsta ideală pentru crearea unei familii în opinia psihologului

Bărbatul până 30 de ani caută în femeie, în primul rând, un partener sexual. Testosteronul îi dictează să lase urmași cât este tânăr. La vârsta mijlocie, preferințele lui se schimbă brusc, iar femeia îl interesează deja ca personalitate și el caută în ea o persoană cu gânduri similare.

Adesea, la vârsta de 30 de 35 de ani, bărbatul este dezamăgit de căsătoria cu femeia pe care a ales-o cu ochii, dar care, după cum s-a dovedit, nu este persoana cu gânduri similare.

Femeia tânără, până la 28 de ani inconștient caută printre parteneri un „tată” care să o înțeleagă, să o susțină, să o aprobe. Încă este puternică imaginea din copilărie a primului bărbat, a tatălui ei, a trăsăturilor de caracter și, uneori, a aspectului pe care îl caută ​​inconștient. Negăsind toate acestea la bărbații de aceeași vârstă, neînțelegând clar de cine are nevoie, sub presiunea sloganului „naște urgent cât mai ești tânără”, ea se căsătorește adesea cu persoana greșită.

La 28 de ani, are loc restructurarea hormonală și femeia începe să simtă că are nevoie de o comunicare strânsă, i se formează imaginea „bărbatului ei”: ea caută un partener cu interese similare. Din păcate, se dovedește adesea că cel cu care este deja căsătorită are trăsături complet diferite și pe care nu planifică să le schimbe.

Deci, reiese că vârsta ideală pentru crearea unei relații pe termen lung, bazată pe interesul personal reciproc: pentru bărbați este între 30-35 de ani, pentru femei între 28 și 32 de ani.

Mai multe site-uri de statistici confirmă: în Europa, unde vârsta soților căsătoriți se află în aceste granițe, divorțurile sunt de două ori mai puține, iar nivelul de satisfacție este mai mare. La noi această tendință de abia începe.