Oamenii răi sunt peste tot. 14 semne care te vor ajuta să-i recunoști.

Răul nu are o definiție precisă. În termeni simpli, se poate spune că omul rău este cel care se comportă într-un mod răuvoitor. Atunci când vei întâlni o persoană rea, nicio definiție nu te va face să te îndoiești. O vei recunoaște imediat.

Oameni răi sunt peste tot, adesea acolo unde nici nu aștepți să-i întâlnești. Ei pot fi în școli, în temple, în casele prietenilor noștri.  Există semne care te avertizează că omul este rău. Iată câteva dintre ele:

1. Oamenii răi se bucură de nefericirea altora.

Oamenii răi se simt bine când văd nenorocirea. Indiferent că este o catastrofă la știri sau o situație dramatică care se petrece în fața lor. Toată suferința lor se sfârșește atunci când altora li se întâmplă lucruri rele. Adevăratul pericol aici este că ei pot crea în mod deliberat situații rele pentru a se bucura de eșecuri.

2. Tind să controleze totul

De multe ori se simt complet incomod și neajutorați dacă nu-și controlează fiecare aspect al vieții. Oamenii răi adesea sunt atât de cruzi cu lumea și cu cei din jur, încât nu pot încredința nimănui nicio parte a vieții lor. Din cauza acestei obsesii, pot părea politicoși, laconici și punctuali. Dar când îi lași să se apropie, ei încep să-ți controleze viața, făcându-te precum ei.

3. Nu sunt sinceri

Atunci când sunt prinși cu minciuna, ei vor încerca, probabil, să te manipuleze pentru a distorsiona realitatea, astfel încât să continui să îi privești ca o sursă de forță, deși toți oamenii răi sunt mincinoși.

4. Alături de ei te simți ciudat

Adesea, unul dintre semnele sigure că ai de-a face cu o persoană rea este că nu te simți bine lângă el. Ai sentimente îngrozitoare și nu poți explica ce se întâmplă.

5. Te păcălesc

Te pot duce în eroare în diferite forme, cum ar fi citarea incorectă, minciuna sau denaturarea faptelor. Rezultatul final este o lume creată de ei, în care ai dificultăți cu înțelegerea sau credința.

6. Nu au remușcări

Oamenii răi nu regretă niciodată ce au făcut și ce sentimente ai avut din cauza lor. Ei nu au nicio remușcare.

7. Sunt cruzi

Nu toți oamenii răi recurg la viclenie. Unii preferă să-și arate natura îngrozitoare. Iar cruzimea este o modalitate de a face acest lucru, sub formă de bătăi care provoacă durere, atât oamenilor cât și animalelor.

8. Sunt iresponsabili

Le place să de-a vina pe alții și nu știu ce este scuza. Ei cred că scuzele sunt pentru cei slabi. Se apreciază prea mult pentru a-și cere scuze pentru greșelile lor.

9. Prietenii și rudele lor te avertizează

Este posibil ca acești oameni să vorbească accidental despre ei sau să menționeze despre problemele pe care le-au avut cu ei în relațiile anterioare și să-i justifice.

10. Sunt prieteni răi

Dacă un om rău te ajută, să știi că face acest lucru cu un scop. În alte cazuri, el va fi cu tine doar atunci când îți merge bine. Când vei avea probleme – va dispărea.

11. Sunt fanatici 

Oamenii răi adesea folosesc fanatismul, rasismul și fascismul – pentru a ține oamenii buni departe unul de celălalt și pentru a genera mai mulți oameni răi.

12. Te manipulează

Adesea oameni răi vor fi buni cu tine doar pentru a primi mai târziu ceva de care au nevoie, fie că este vorba despre bani, supunere sau alte lucruri.

13. Au o viață dublă

Oamenii răi nu-ți vor dezvălui niciodată adevărata lor viață. Ei pot fi oricine pentru a obține ceea ce-și doresc. Sunt diferiți pentru toți. Au o poveste și o imagine bine gândite pe care încearcă să le înfățișeze.

14. Nu au limite

Persoanele rele sunt persistente, sociabile, intense și false. În multe privințe, par niște boomeranguri. Chiar dacă îi arunci din viața ta, ei întotdeauna se întorc. Acest lucru este inevitabil, dar poate fi prevenit. Singura modalitate de a scăpa de ei – este să-i lași în urmă.