7 motive pentru care părinții ar trebui să-și crească singuri copiii, fără a solicita ajutorul bunicilor

Atunci când într-o familie tânără apare un copil, multe bunici își oferă ajutorul pentru îngrijirea și creșterea acestuia. Însă, rareori urmează instrucțiunile părinților. În acest context, apar adesea conflictele.

Există mai multe motive pentru care părinții tineri ar trebui să-și crească singuri copiii, fără a solicita ajutorul bunicilor.

1. Practici învechite de îngrijire a copilului

Înainte, copiii erau scăldați la temperatura de 37 de grade, acum sunt scăldați la 33-34 de grade și chiar mai puțin. Înainte micuții erau hrăniți cu lapte de vacă și sucuri. Acum există amestecuri de lapte, care includ toate vitaminele necesare. Înainte mamele își înfășau strâns copii. Dar gândiți-vă: pe planetă există cel puțin o creatură vie care nu-i permite puiului său să se miște? În ciuda acestui fapt, bunica desigur, va merge pe calea bătută și nu va asculta „prostiile tale de pe Internet”.

2. Impunerea modelului său de educație 

Metodele de educație adoptate acum 30 de ani sunt semnificativ diferite de cele moderne. Actualii bunici au fost crescuți în strictețe. Ca urmare, ei și-au crescut copiii la fel. De aceea, subestimează importanța manifestării căldurii și iubirii în relația cu copilul.

3. Răsfățul

Bunicile au un singur păcat: își răsfață exagerat nepoții. De exemplu, în familia în care crește copilul, este acceptat ca fiecare membru al familiei să curețe după sine. Când stă cu bunica, copilului i se spune că acest lucru nu este necesar. Deci, copilul ajunge în disonanță și nu înțelege cum să se comporte: oamenii importanți pentru el îi cer lucruri diferite.

4. Bunica va controla viața de familie a cuplului tânăr 

Îngrijindu-și nepotul, ea fără să vrea poate acorda atenție vieții de familie a tânărului cuplu. Și începe să o intereseze absolut tot: gătitul, cumpărăturile, distracțiile. Ea își poate exprima nemulțumirea de exemplu, că nora sa lucrează prea mult și nu petrece suficient timp cu copilul.

5. Subminarea autorității părinților

Generația în vârstă are propria opinie despre creșterea copiilor și o exprimă în prezența nepoților. Imaginați-vă situația: copilul se comportă urât, mama încearcă să-l calmeze și îl amenință că nu va primi dulciuri pentru comportamentul său. Iar bunica în acest moment intervine cu un comentariu: „Nu o asculta pe mama! Hai să luăm o înghețată.” Autoritatea mamei se pierde.

6. Exemplul care poate inhiba copilul

Pentru că sunt mereu ocupați, unii părinți își lasă copiii mult timp pe seama bunicilor, crezând că așa le va fi mai bine. Însă copilul învață copiind comportamentul adulților. Dacă mama și tata dispar la serviciu, iar bunica rămâne cu el, atunci munca va deveni motivul pentru care copilul nu-i vede pe cei apropiați. Iar dacă adulții se mai și plâng cât de mult obosesc, atunci copilul nu va iubi să muncească.

7. Luarea deciziilor importante

Procesul de îngrijire a copilului întotdeauna necesită luarea unor decizi importante. Dacă mama și tata nu fac acest lucru, atunci bunica preia controlul. Iar educația ei se distinge prin grijă sporită, aproape patologică. Părinții ar trebui să își asume întreaga responsabilitate pentru fericirea și sănătatea copilului.