11 motive pentru care toți prietenii s-au îndepărtat de tine

Ai sentimentul că în viața ta nu mai există nicio persoană cu care poți vorbi pe orice subiect? La aniversări ești felicitat numai online? Se pare că ți-ai pierdut prietenii. Ce nu este regulă? Acestea ar putea fi motivele:

1.Te plângi mereu

Atunci când te întâlnești cu un prieten, imediat te plângi: te-ai săturat de muncă, nu ai bani, viața este atât de nedreaptă … Plângăcioșii provoacă iritare – de aceea, oamenii nu vor să petreacă timpul cu tine. Încearcă să fii o persoană mai pozitivă și găsește alte subiecte interesante de discuție.

2. Uiți de prieteni când începi o nouă relație

Să ai un iubit/o iubită – desigur e minunat. Dar încearcă să găsești un echilibru între viața personală și relațiile de prietenie.

3. Ești o persoană egoistă

Prietenia presupune nu numai să iei, ci și să oferi ceva în schimb. Dacă faci întotdeauna doar ceea ce dorești și când dorești, nici cel mai bun prieten nu  va putea suporta asta veșnic.

4. Nu te interesează viața prietenilor tăi

Dacă ești prea leneș pentru a te interesa cum o mai duc prietenii, mai devreme sau mai târziu, ei îți vor întoarce spatele.

5. Creezi întotdeauna probleme

Dacă îți jignești prietenii, nu știi să păstrezi secrete sau dacă provoci în mod intenționat persoana, mulți vor decide că nu merită să comunice cu tine.

6. Întotdeauna calculezi

Cine plătește contul, cine sună primul de data asta … Crede-mă, această „matematică” nu are nicio legătură cu prietenia. Oamenilor nu le plac „roboții”. Nu încerca să faci totul bine – concentrează-te pe comunicare.

7. Ești o persoană invidioasă

Dacă simți gelozie când prietenul își cumpără o mașină nouă / când este promovat la locul de muncă / începe o relație nouă, aproape sigur va duce la probleme – invidia este foarte greu de ascuns, mai devreme sau mai târziu te vei trăda singur. Este foarte important să te bucuri cu adevărat de succesele prietenilor tăi.

8. Aștepți de la prieteni prea multe

În viața reală, prietenii îți rănesc uneori sentimentele și te dezamăgesc. Se întâmplă, nimeni nu este perfect. Iartă-i și te vei simți mult mai bine.

9. Bârfești 

Dacă faci asta, oamenii se vor îndepărta de tine.

10. Întreci limitele

Să-ți tachinezi uneori amicii este o activitate normală. Dar dacă întreci măsura și faci lucruri ofensatoare, deja acestea nu vor mai fi percepute ca glume. Respectă sentimentele altor oameni și construiește relații sănătoase.

11. Nu te duci nicăieri

Este posibil să nu ai prieteni nu din cauza caracterului dificil, ci pentru că stai doar acasă și nu încerci să cunoști oameni noi. Găsește-ți un grup de interese, înscrie-te la orice activități – iar problema se va rezolva în sine.