5 lucruri pe care merită să le faci în loc să te superi.

Se întâmplă că cineva acționează într-o manieră nepoliticoasă și chiar agresivă față de tine, dar nu o face intenționat. Adesea, oamenii care atacă sunt disperați, ei nu observă ce se întâmplă în jurul lor, vărsându-și mânia pe cei de alături. Dar cruzimea lor nu are de-a face cu tine.

De asemenea, acești oameni arată spre punctele noastre slabe, lovind unde ne doare cel mai tare. Și dacă ești nemulțumită de asta, cel mai probabil, ești nemulțumită de tine. De exemplu, dacă o prietenă îți sugerează că ar fi bine să nu mai mânânci atât de mult, te simți jignită? Desigur. Dar, de asemenea, ești conștientă că ar fi frumos să slăbești.

Ce să faci, în loc să te superi?

1.Acționează

Supărarea declanșează în noi un mecanism de acțiune. Ceea ce am tot amânat, acum vom face, pentru că am fost loviți în cel mai dureros loc. Și, dacă nu-l vindecăm, ne va durea întotdeauna.

Restabilindu-ne lumea interioară distrusă, conștientizăm puterea și capacitățile noastre.

2. Utilizează energia furiei

Mândria rănită – este un lucru util. Mânia și curajul adesea merg mână în mână. La o creștere emoțională, omul este capabil să facă de 20 de ori mai multe lucruri într-o zi.

Furia ne oferă putere să obținem rezultate mai bune.

3. Întărește-ți caracterul

Stresul ne formează caracterul. După ce ai încasat ”o palmă peste față” poți utiliza una dintre cele două strategii comportamentale: să acționezi sau să plângi. O persoană cu caracter va prefera întotdeauna acțiunea.

Astfel învățăm să ne apărăm, să ne controlăm emoțiile și să ne depășim fricile.

4. Iartă și uită

Oamenii care ne jignesc ne învață un lucru dificil și important – să iertăm și să uităm. Iertarea face ca acești oameni să nu mai aibă putere asupra noastră, ne oferă posibilitatea de a merge mai departe, fără a ne irosi viața pe mânie.

Dacă vei fi mereu supărată, vei obține probleme de sănătate, îți vei neglija munca și copiii. Ai nevoie de asta?

5. Apreciază oamenii buni

Constatăm că omul poate fi un adevărat ticălos și acest lucru nu poate fi schimbat. Dar, de asemenea, putem observa că în jur există mulți oameni minunați dispuși să ne ajute. Cu ei merită să păstrezi relațiile. Oamenii care ne supără ne învață să apreciem ceea ce avem.

Nu-ți pierde viața pe personaje nedemne, acordă mai multă atenție celor dragi. Toate acestea îi oferă fiecăruia posibilitatea să devină cea mai bună versiune a sa.