Oamenii te resping și nu înțelegi de ce? S-ar putea să ai una dintre aceste 6 trăsături de caracter.

Toți visăm să avem succes, să fim iubiți și admirați. Dar dacă societatea nu te acceptă și nu înțelegi de ce? Motivul s-ar putea să fie una dintre aceste trăsături de caracter.

S-ar putea să fii prea pesimist. Da, în viața fiecărei persoane există situații în care totul este rău. Suntem pesimiști, cerem milă și sprijin de la ceilalți – un lucru complet normal. Cu toate acestea, foarte des oamenii dramatizează și se plâng că la ei mereu totul este rău.

Ai observat asta la tine? Învață să observi nu numai răul, ci și binele. La întrebarea: „Ce mai faci?” răspunde zâmbind: „Excelent” în loc să te plângi cât de rău este totul.

S-ar putea să fii prea optimist. Da, se întâmplă și așa – ești insensibil la problemele altora, zâmbești constant și te distrezi pe seama celorlalți, enervându-i cu inepuizabilul tău pozitivism. Încearcă să fii mai atent la oamenii din jurul tău, să le înțelegi starea de spirit și să nu mai faci haz de ei în situația nepotrivită și atunci lucrurile se vor îmbunătăți pentru tine.

S-ar putea să fii prea vorbăreț. Dacă îți place să vorbești despre viața ta în detaliu, uitând să-i asculți și pe cei din preajma ta, acesta ar putea fi motivul principal al negativismului pe care îl provoci. Oamenii adoră să fie ascultați, de aceea, nu uita să te interesezi și de ceilalți.

S-ar putea să fii trist tot timpul. Se întâmplă că omul este pozitiv și bun în suflet, dar „fața” lui este mereu mohorâtă și rece. Poate că oamenii din jurul tău consideră că ești agresiv, de aceea te tratează negativ? Zâmbește mai mult și atunci oamenii nu se vor teme de tine.

S-ar putea să arăți patetic. Dacă te justifici pentru orice faptă, te lingușești pe lângă cei cu statut social mai înalt și pari nefericit, atunci nu este nimic surprinzător că oamenii nu te acceptă. Încearcă să-ți crești respectul de sine și atunci lucrurile se vor îmbunătăți.

S-ar putea să fiți prea arogant. Nu-i respecți pe ceilalți, considerându-te cel mai inteligent și avansat în absolut orice problemă? Te cerți întotdeauna, crezi că doar opinia ta este corectă? Faci glume pe seama altora și îi umilești? Atunci ar trebui să-ți scoți coroana de pe cap și să încerci să înțelegi că acest lucru nu este obiectiv.

Nu putem fi pe placul tuturor, dar dacă nu ești acceptat nicăieri și în niciun fel – citește acest articol și probabil vei găsi răspunsul la întrebarea de ce ai o astfel de relație cu ceilalți.