Fericirea fie există, fie nu. Ea trăiește în mintea ta. Oamenii fericiți NU fac aceste 6 lucruri.

Dacă ai fi întrebată ”Ești o persoană fericită? Ce vei răspunde?

Acele momente care îți vin acum în minte nu aparțin fericirii. Din păcate. Ești fericită cu tine. Ești mulțumită de starea ta de spirit, de cum arăți și cum te simți astăzi. Dar aceste lucruri nu se referă la fericire. Știi de ce? Pentru că aceste momente la care te gândești sunt temporare. Sunt supuse schimbărilor. Iar fericirea este constantă.

Momentele tale depind de starea de spirit, de comportamentul celorlalți. Iar fericirea nu depinde. Nu depinde de vremea de-afară, de vergeturile de pe coapse și suma de pe card.

Fericirea fie există, fie nu. Ea trăiește în mintea ta. Singurul lucru de care depinde – ești tu.

Te-ai gândit? Deci ești o persoană fericită? Vrei să fii una dintre ele? Atunci vezi ce NU fac oameni fericiți.

1. Nu se compară cu ceilalți

Oamenii fericiți nu se uită la ceilalți. Poate doar pentru a-i admira. Un om fericit se trezește dimineața, își bea cafeaua, își mângâie pisica, privește pe fereastră, zâmbește și se gândește la ce va face astăzi.

Nu te compara cu nimeni. Urmează-ți calea: uneori singură, uneori – ținând mâna cuiva. Dar fă-ți treaba. Numai a ta. Și vei fi fericită.

2. Nu încearcă să-i impresioneze pe alții

Nu aștepta aprobarea celorlați. Nu trăi pentru alții. Trăiește pentru tine. Cei care te acceptă așa cum ești – sunt prietenii tăi. Cei care nu te acceptă – sunt profesorii tăi. Și percepe-i corespunzător – cu recunoștință. Atât pe unii, cât și ceilalți. Dacă cineva te critică, ascultă și trage concluzii. Dar nu acționa cu gânduri despre viitor: ”Ce va crede cineva despre mine?”. De fapt, oamenii se gândesc doar la ei înșiși. Deci, încercările tale de a impresiona, nu au rost.

3. Nu se bazează pe alții și pe factorii externi

Fericirea este stabilă. Și nu depinde de ceilalți. Nu depinde de vreme. Nu te așteaptă undeva după colț. Fericirea depinde de viziunea noastră despre lume.

Fii responsabilă pentru viața, acțiunile și gândurile tale. Asumă-ți responsabilitatea pentru fericirea ta. Imediat ce înțelegi că ea depinde doar de tine, vei deveni o persoană fericită. Nu soțul, șeful, mama, iubitul, nici măcar dragostea nu te poate face fericită. Numai tu însăți. Grozav, nu?

4. Nu se supără

Supărarea este cel mai dăunător sentiment. Să nu fii supărată pe alții este un semn al puterii. Să nu te superi pe tine – este un semn al înțelepciunii. Deci, încearcă să fii înțeleaptă și puternică. Pentru a deveni fericită. Nu-ți aminti trecutul, nu scoate la lumină paginile prăfuite ale vieții pe care vrei să le uiți. Gândește-te la ziua de astăzi. Cu dragoste, cu zâmbet. Nu acorda atenție defectelor celorlalți – nimeni nu este perfect. Iartă și mergi mai departe.

5. Nu se înconjoară cu negativism.

Adesea ne înconjurăm de oameni ce sunt mereu nemulțumiți. Se plâng neîncetat de viață, sănătate, relații. Iar noi îi ascultăm. Uneori suntem de acord, participăm la conversație.

Oamenii fericiți tratează conștient tot ce îi înconjoară. Ei pleacă de la petrecerile plictisitoare, nu se întâlnesc cu vampirii-energetici după care trebuie să se recupereze mult timp. Oamenii fericiți sunt selectivi. Uneori, le este mai ușor să fie singuri. Da, o persoană cu adevărat fericită nu se plictisește niciodată de sine. Pentru că este autosuficientă. Și aceasta este forța ei.

6. Nu se opun adevărului

În primul rând nu te minți singură. Acceptă viața așa cum este. Nu trăi în iluzii. Este mai bine să te confrunți cu adevărul și să te gândești la ce beneficii îți poate aduce.

Toate evenimentele care se întâmplă în viața ta nu sunt întâmplătoare. Toate te învață ceva. Și depinde doar de tine dacă vei folosi sau nu în viitor cunoștințele și experiențele dobândite.