7 motive pentru care îți pierzi energia atunci când comunici cu oamenii.

Unii nici nu bănuiesc că ar putea simți lipsă de energie nu din cauza insuficienței de somn, ci din cauza comunicării necorespunzătoare. Mai jos sunt motivele pentru care se poate întâmpla acest lucru.

1. Pretențiile și nemulțumirile

Atunci când omul este supărat pe cineva, majoritatea gândurilor sale sunt ocupate de acest lucru. El rotește în minte această situație, nu se poate concentra pe nimic, prin urmare nivelul său de energie scade.

Dacă vrei să-ți economisești energia, învață să ierți. De asemenea, nu veni cu pretenții împotriva altora – mai bine înțelege ce se întâmplă în interiorul tău, de ce reacționezi astfel.

2. Plângerile și bârfele

De fiecare dată când judeci pe cineva, bârfești sau te plângi de viață, energia ta scade. Astfel de conversații, de regulă, se încheie cu apatie. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să oprești comunicarea toxică. În loc de plângeri poți cere sfaturi sau gândește-te cum să ieși din situația neplăcută.

3. Comunicarea cu persoanele toxice

Manipulatorii, plângăcioșii și victimele nu sunt genul de oameni cu care ar trebui să vorbești, dacă vrei să-ți economisești energia. Ei o absorb din tine. Reduce această comunicare la minimum sau, dacă acest lucru nu este posibil, învață să direcționezi conversația într-un canal neutru.

4. Certurile și conflictele

Când urăști, furia te mănâncă din interior, ca să nu mai vorbim de faptul că îți reduce energia. Astfel, îți pui sănătatea în pericol. Manifestă înțelepciune și nu-ți mai pierde energia pentru certuri.

5. Pui totul la inimă

Toți am fost învățați să arătăm compasiune pentru cei care au ajuns în impas. Dar, în același timp, puțini oameni știu că dacă te aprofundezi în problema cuiva și suferi împreună cu această persoană, poți rămâne fără energie vitală. Vei aduce mai mult beneficiu omului dacă îl susții, fiind într-o stare de plenitudine, împărtășindu-ți energia cu el.

6. Televiziunea și internetul

Rețelele sociale și internetul ne fură fără milă timpul, precum și energia. Nu are rost să ți le interzici complet, dar merită să-ți limitezi timpul pe internet. Imediat vei observa câtă energie suplimentară îți apare.

7. Mulțimea negativă

Adesea simțim persoanele negative sau cele cu dispoziție proastă. Însă atunci când ești prins într-o mulțime (de exemplu, la meciurile de fotbal, mitinguri etc.), poți fi absorbit de haosul energiilor străine. După o astfel de experiență vei simți oboseală, dureri de cap, vei fi stors de energie. De aceea, ar fi bine să stăpânești în avans tehnicile de protecție.