Doar 2 categorii de cetățeni vor ”trăi bine” la bătrânețe

Creșterea vârstei de pensionare a agitat foarte mult societatea noastră. Această reformă controversată a avut imediat milioane de adversari, însă vârsta de pensionare cu siguranță va fi mai mare. De aceea, cea mai rezonabilă cale de ieșire pentru persoanele cu vârsta pre-pensionare, va fi decizia de a petrece următorii 10 ani (înainte de pensionare) cât mai productiv.

Ce puteți face exact pentru a „trăi bine” la bătrânețe?

Primul lucru cu care ar trebui să începeți, ar fi să vă întrebați: „De ce mă sperie atât de mult pensionarea”?

Nu este un secret faptul că oamenii se tem de această perioadă a vieții din cauza veniturilor mici, care nu le permite să ducă un stil de viață obișnuit.

Doar 2 categorii de cetățeni vor avea o pensie mare:

1) cei care au primit un salariu foarte mare;

2) cei care au reușit să economisească mulți bani înainte de pensionare.

Și pentru că nu toată lumea va reuși să crească până la funcții cu venituri mari, în acest articol vreau să vorbim despre cum să ajungeți în a doua categorie.  Și anume, cum să reușiți să economisiți bani (și să vă „îmbogățiți”) înainte de pensionare.

O formulă simplă pe care o cunoaște orice persoană competentă financiar ne va ajuta în acest sens: „Cheltuiți mai puțin decât câștigați, + investiți bani economisiți”.

Orice om care folosește această formulă poate deveni complet independent financiar în 10 ani (adică, scapă de dependența de a merge la muncă / de a primi un salariu pentru a-și acoperi cheltuielile zilnice).

Cum puneți în practică această formulă?

1) Aptitudinea cheie este capacitatea de a economisi (nu a cheltui) o parte din banii câștigați.

Sincer vorbind, puțini oameni se vor descurca fără o pregătire prealabilă, deoarece e prea înrădăcinat în noi obiceiul de a „cheltui tot ce câștigăm”. Prin urmare, trebuie să vă „restructurați” și să deveniți mai economici ( mai raționali când vine vorba de cheltuieli).

2) După ce ați stăpânit arta de a economisi bani, treceți la procesul de investiție a acestora.

Pentru a face acest lucru, lunar, cumpărați:

– acțiuni;

– valută (vă recomand să faceți asta prin intermediul serviciului bancar online sau printr-un cont de brokeraj);

3) Repetând periodic punctele de mai sus vă puteți crea un capital financiar substanțial în 10 ani. 

Acest capital vă va permite să trăiți doar din veniturile lui (eliminând astfel dependența de a obține un salariu). De fapt, capitalul dvs. vă va „plăti” lunar o pensie.

4) Pentru a accelera procesul de investiții, încercați să vă măriți veniturile (crescând astfel valoarea investițiilor lunare).

Rezumat:

– Vă puteți baza pe pensie, dar mai bine acționați din timp.

-Fiecare persoană este capabilă să-și creeze propriul capital în 10 ani (investind o parte din venitul său lunar).