Cum iubești corect bărbatul: 12 reguli ale unei femei înțelepte

A iubi corect înseamnă, în primul rând, a avea grijă de starea ta interioară, de bunăstarea și dispoziția ta. Prin urmare, la început vom vorbi despre noi, femeile și apoi vom vorbi despre cum trebuie să iubești corect bărbatul.

1.  Nu transforma relația cu bărbatul într-o responsabilitate doar pentru tine.

Dacă lucrezi la 2-3 locuri de muncă, vii acasă și toate treburile casnice sunt pe seama ta, atunci despre ce fel de bucurie în relație putem vorbi? Nu ar trebui să obosești, să te privezi de odihnă – toate acestea duc la pierderea energiei și deteriorarea stării de spirit. Astfel vor fi afectați toți cei apropiați, în special bărbatul.

2. Ascultă-te

De multe ori, dorind să-i ajuți și să-i faci fericiți pe alții, uiți de tine. Este minunat dacă grija pentru ceilalți îți aduce bucurie și te reîncarcă. Dar dacă nu? Gândește-te, cum poți avea grijă de tine în primul rând.

3. A iubi corect nu înseamnă a-ți impune dragostea și a sufoca bărbatul cu dragostea ta, cerându-i iubire și atenție. 

Trebuie să ai o viață interesantă și fără bărbat. Nu renunța la hobby-ul tău, nu rupe comunicarea cu prietenii și rudele, nu te agăța de bărbat, ca fiind cel mai important și interesant obiect.

4. Să ai grijă de starea ta – înseamnă să obții plăcere din proces

Învață să te bucuri de tot ceea ce faci. În fiecare dimineață, acordă-ți 15-20 de minute, stai singură cu o ceașcă de ceai sau cafea, setează-te pentru o nouă zi pozitivă.

5. A iubi corect – înseamnă comunicare corectă.

Când te doare, te salvezi de durerea ta rănind bărbatul. Întotdeauna spune-i ceea ce simți: „Sunt furioasă”, „Sunt supărată”, „Sunt indispusă”, „Simt că nu ai nevoie de mine”. Trebuie să fii capabilă să-ți aperi calm și corect pozițiile și dorințele.

6. Acordă atenție intonației și expresiei faciale atunci când comunici cu bărbatul.

Fără să observi, îi poți trimite semnale despre atitudinea ascunsă în interiorul tău. Adesea nici tu nu ești conștientă de adevărata atitudine pe care o ai față de bărbat. Ea este formată din acele setări pe care le-ai absorbit de la mama, din relația pe care ai avut-o în familie, atitudinea mamei față de tata și bărbați în general.

7. A iubi corect – înseamnă a fi deschisă

Bărbații nu înțeleg aluziile feminine. O femeie încrezătoare nu va sugera, ea va vorbi direct despre dorințele sale.

8. A iubi corect – înseamnă a fi recunoscătoare.

Înseamnă să poți mulțumi sincer și să te bucuri de ceea ce face bărbatul. Este important să poți vedea binele în acțiunile sale, să nu te concentrezi doar asupra defectelor.

9. A iubi corect – înseamnă să nu-ți bârfești bărbatul

În primul rând tu l-ai ales, de aceea nu merită să-i spui mamei sau prietenilor cu ce ”monstru” trăiești. Și în al doilea rând, îi subminezi autoritatea și îi întorci pe cei dragi împotriva lui.

10. A iubi corect – înseamnă a ști ce limbaj al iubirii vorbește bărbatul tău, ce este important pentru el – îmbrățișările tale sau cina pregătită delicios, apartamentul curat sau lauda, micile surprize.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să comunici doar în limbajul lui, tu îl ai pe al tău (despre care trebuie să-i spui bărbatului). Uneori, înțelegerea greșită a limbajelor iubirii duce la certuri.

11. A iubi corect – înseamnă a respecta bărbatul

Respectul se bazează întotdeauna pe realizări reale, nu neapărat materiale, ci calități spirituale care necesită o muncă nu mai mică decât cea materiale. A respecta bărbatul, înseamnă a-i respecta limitele spațiului personal și dorințelor.

12. A iubi corect – înseamnă a crede în bărbat, a nu te îndoi de el și de abilitățile sale.

Să crezi – înseamnă să-i vezi potențialul, iar dacă nu-l vezi și nu crezi în capacitățile lui, lasă-l alte-i femei care va vedea în el ceea ce nu ai văzut tu. Și nu pentru că ești rea sau nu ai putut vedea, ci pentru că ai un unghi de vedere diferit.