Vindecarea este o alegere conștientă și adultă, nu un miracol.

Vindecarea – este o alegere conștientă, adultă.

Este acceptarea responsabilității pentru propria viață. Este înțelegerea faptului că deciziile tale sunt acele situații din viață care nu-ți plac. Este conștientizarea faptului că este mai ușor să te doară corpul, decât să-ți construiești granițe și să-ți oferi dreptul la odihnă, dreptul de a nu putea face ceva. Este înțelegerea că ești responsabil de tot ce ai în viața ta. Și dacă ești supărat, atunci e pentru că tu te-ai supărat, nu alții au făcut-o.

A accepta vindecarea înseamnă a-ți recunoaște toate greșelile din trecut și a le elibera. Adesea, interpretăm cuvântul ”vindecare” ca pe ceva magic și mistic – „S-a întâmplat un miracol și omul s-a vindecat”. Nu privim în spatele acestei acțiuni. Ne place să credem în minuni și în ceea ce se întâmplă împotriva voinței noastre.

Și dacă vom privi în spatele vindecării? Ce s-a întâmplat înainte de a se întâmpla minunea?

Atunci vom vedea un om disperat și stupefiat. Un om care, la un moment dat, înțelege că viața sa se poate încheia. Sau viața lui este atât de insuportabilă încât nu mai poate și nu mai vrea să trăiască așa.

Și în acest moment decide să nu fugă de sine, asumându-și responsabilitatea pentru viața sa. Nu mai vrea să caute cine este vinovat de faptul că viața lui a ajuns atât de tristă. El decide să privească în interiorul său, să înțeleagă care dintre deciziile și acțiunile sale l-au dus în acest punct mort. El își revizuiește întreaga viață, își schimbă gândurile, iartă supărările, învață să se audă pe sine și adevăratele sale dorințe, să construiască granițe, să-și schimbe alimentația.

Adevărata vindecare este – grija pentru Spirit, Suflet și Corp.

Vindecarea este alegerea de a-ți asuma responsabilitatea. Nu refuză vindecarea doar cel care este dispus în interior să facă această alegere în favoarea responsabilității personale, cel care este dispus să aleagă o viață fericită și de succes. Care este dispus să trăiască, nu să supraviețuiască.

Responsabilitatea – este complicată. Aceasta este onestitate completă atât cu sine, cât și cu ceilalți. Nu este încercarea de a-i impune altuia opinia ta, ci acceptarea opiniei străine, fără a renunța la opinia ta. Este propria libertate și recunoașterea libertății altuia. Este înțelegerea faptului că nimeni nu-ți datorează nimic. Este conștientizarea propriei forțe și recunoașterea forței în alte persoane … Acesta este doar o parte a efectului secundar al vindecării sufletului, vieții, corpului.

Cine este pregătit pentru această vindecare, mai târziu își dă seama că frumoasa Zână cu bagheta magică este propria reflecție în oglindă. Iar cine nu este pregătit – nu va vedea niciodată ce se află în fața oglinzii.